Pripravte si doma jednoduché pečivo plnené tvarohovou zmesou, ktoré vám rozvonia celý dom.
Chutné a sýte jedlo, ktoré si obľúbite na raňajky aj večeru.
Jednoduchý a rýchly recept na syrové štangle z youtube kanála Gözde Yemek Tarifleri.
Potrebujeme:
2 poháre teplej vody (400 ml)
4,5 šálky hladkej múky (540 g)
1 balenie droždia (10 g)
1 ČL kryštálového cukru (10 g)
1 ČL soli (8 g)
Na náplň:
200 g tučného tvarohu alebo feta syra
petržlenovú vňať
Na potretie:
2 žĺtky
1 PL mlieka
Postup:
Do misky nalejeme teplú vodu.
Pridáme droždie a cukor.
Metličkou miešame, kým sa cukor a droždie nerozpustí.
Pridáme múku, soľ a miešame, kým sa cesto nespojí.
Potom rukou miesime cesto 2-3 minúty.
Misku prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
Z nakysnutého cesta vytlačíme vzduch.
Vymiesime ho na pomúčenom stole.
Cesto rozdelíme na desať rovnakých častí.
Nakrájané časti pomúčime a vyvaľkáme gule.
Cesto zrolujeme a roztiahneme (viď video).
V miske zmiešame tvaroh alebo feta syr s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Cesto miernym zatlačením rukami trochu roztiahneme.
Nanesieme syrovú plnku a konce pevne uzavrieme.
Potom cesto poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
V pohári zmiešame vajcia s mliekom a potrieme vrch štanglí.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 25 minút pri teplote 180°C.
Po vybratí z rúry potrieme štangle zmäknutým maslom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: