Múka, krupica a kefír: Lahodné vysmážané trojuholníčky!

Legendárny zabudnutý recept na zlaté trojuholníky.

Tento recept mi poradila strýkova žena a okamžite sa u nás stal hitom.

 

 

Legendárny recept z youtube kanála OSHPAZ KELIN na lahodné vysmážané trojuholníky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

250 ml kefíru

1/2 ČL soli

1/2 ČL kryštálového cukru

20 g krupice

1 vajce

450 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

20 ml rastlinného oleja

Postup:

 

 

Do misky pridáme kefír, soľ, cukor, krupicu.

Lyžicou premiešame.

Misu prekryjeme a necháme 20-30 minút pôsobiť.

 

 

Potom do zmesi pridáme vajce a premiešame.

Nakoniec pridáme múku.

 

 

Vymiešame.

Rukami vymiesime cesto.

 

 

Cesto preložíme na pomúčenú podložku.

Polejeme ho olejom a vymiesime.

Misku posypeme múkou.

 

 

 

Vložíme cesto a prekryjeme.

Necháme 10-15 minút odstáť.

 

 

Cesto vymiesime na pomúčenej podložke.

Rozdelíme na dve časti.

Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm.

 

 

Rozvaľkané cesto rozdelíme na 8 trojuholníkov.

Trojuholníky vysmažíme v horúcom oleji do hneda.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay