Fantastický recept na veľmi jemné a vláčne muffiny, ktoré sú doslova ako z bavlnky.
Keď ich ozdobíte pomocou kakaového cesta, budú aj krásnou ozdobou slávnostného stola.
Z tohoto cesta pripravíte aj vynikajúcu piškótu.
Tajomstvo je v dobre vymiešanom ceste, videonávod vám názorne ukáže, ako má cesto vyzerať.
Potrebujeme:
35 g masla
Štipka soli
33 g mlieka
20 g kr. cukru
55 g hladkej múky preosiatej zmiešanú s 1 lyžičkou prášku do pečiva
3 žĺtky
1 lyžička citrónovej šťavy
3 bielky
50 g kr. cukru
Ďalej:
1 lyžičku kakaa
Postup:
Maslo rozpustíme pri nízkej teplote so štipkou soli.
Pridáme mlieko, cukor a preosiatu múku s práškom do pečiva a žĺtky.
Vmiešame aj citrónovú šťavu.
Bielky vyšľaháme s 50 g cukru – cukor pridávame postupne.
Bielkovú hmotu potom po častiach vmiešame do žĺtkového cesta.
Kakao preosejeme a časť z cesta zmiešame s kakaom – poslúži nám to na zdobenie koláčikov.
Bledé cesto vrstvíme do papierových košíčkov na muffiny.
Potom ozdobíme pomocou tmavého cesta (navrstvíme ho do cukrárskeho vrecka).
Pečieme pri teplote 150 stupňov vo vyhriatej rúre 18 minút.
Necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: