plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto robím vždy, keď máme oslavu: Muffiny len rozkrojte, naplňte krémom a na veterníky a zložité zákusky si už nikto ani nespomenie!

My ich voláme aj čierne veterníky, alebo falošné zákusky. Tento nápad som si veľmi obľúbila, pretože namiesto prípravy zložitých zákuskov stačí len upiecť obyčajné bleskové muffiny, rozkrojiť naplniť krémom a máte dezert ako z cúkrárne. A chutia fantasticky – ja pridávam aj polevu a ozdoby, je to veľmi slávnostné a veľmi chutné.

My ich voláme aj čierne veterníky, alebo falošné zákusky. Tento nápad som si veľmi obľúbila, pretože namiesto prípravy zložitý zákuskov stačí len upiecť obyčajné bleskové muffiny, rozkrojiť naplniť krémom a máte dezert ako z cukrárne. A chutia fantasticky – ja pridávam aj polevu a ozdoby, je to veľmi slávnostné a veľmi chutné.

Potrebujeme:

4 vajcia

160 g kr. cukru

30 ml oleja

130 g hladkej múky

30 g kakového prášku

½ lyžičky prášku do pečiva

Na krém:

100 g čokolády

1 bal. Vanilkového cukru

300 ml smotany na šľahanie

1 lyžicu masla

Na vrch:

50 g tmavej čokolády

50 g mliečnej čokolády

Postup:

Rúru nastavíme na 200 stupňov a košíky na muffiny vyložíme papierovými košíkmi.

Oddelíme si bielky a žĺtky. Bielky ušľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a miešame, tak, aby sa cukor rozpustil v tento hmote.

Potom si samostatne ušľaháme žĺtky a olej, do hmtoy postupne pridáme sypké prísady – múku, prášok do pečiva a kakao. Potom opatrne vmiešame sneh a vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme do pripravených foriem na muffiny. Pečieme pri teplote 12-15 minút.

Na krém si ušľaháme smotanu. Nakoniec primiešame aj rozpustenú, ale vychaldnutú zmes čokolády a masla.

Upečené muffiny rozrežeme ostrým nožom a naplníme krémom. Vrch môžeme potrieť roztopenou zmesou čokolády.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes