plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mrkvový šalát po francúzsky: Absolútne nenáročná príprava a chutí tak skvele, že by sme ho jedli aj každý deň!

Veľmi originálny šalát podľa receptu zo skarbnychka-retseptiv. Príprava je veľmi jednoduchá, je chutný, ľahký a plný vitamínov.

Potrebujeme:

2 veľké mrkvy

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

120 ml vody

1/3 PL jablčného octu

1,5 ČL cukru

1 ČL soli

1/2 konzervovanej kukurice

majonézu podľa chuti

Postup:

1. Mrkvu si očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle, prípadne nakrájame na tenučké slíže.

2. Preložíme si ju na panvicu, posypeme soľou, cukrom a zalejeme zálievkou z vody a octu.

3. Zakryjeme pokrievkou a na slabom ohni dusíme asi 15 minút.

Nemala by vrieť a udusená mrkva by mala byť mäkšia, ale chrumkavá.

4. Cibuľu si nakrájame na tenké polkruhy, zmiešame s mrkvou a pridáme prelisovaný cesnak.

Premiešame, odstavíme z ohňa a necháme 5 minút stáť pod pokrievkou.

5. Necháme vychladnúť, premiešame s kukuricou, pridáme majonézu a odložíme na 30 minút do chladničky.

TIP: Ak máte radi pikantné šaláty, cesnak a cibuľu pridávajte až do vychladnutej mrkvy a môžete pridať aj štipku čili. Zároveň môžete šalát kombinovať ľubovoľne podľa chuti, napríklad so strúhaným syrom a pod.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes