plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mrkvovo-orechové mini koláčiky so smotanovou náplňou

Mrkvovo-orechové mini koláčiky so smotanovou náplňou

Mrkva je vynikajúca zelenina – zdravá, plná vitamínov a navyše chutí skvele. Môžeme ju použiť nielen do slaných ale aj sladkých receptov. Moje najobľúbenejšie sú tieto mini mrkvové koláčiky s vynikajúcou náplňou. Verím, že zachutia aj vám.

Potrebujeme:

3 očistené mrkvy

1 hrnček hladkej múky

¾ lyžičky soli

½ lyžičky mletej škorice

½ lyžičky mletého zázvoru

1/3 šálky kryštálového cukru

1/3 šálky hnedého cukru

100 g roztopeného masla

1 žĺtok

¾ šálky ovsených vločiek

¼ šálky sušených hrozienok nasekaných nadrobno

¾ šálky orechov nasekaných najdrobno

Náplň:

4 lyžice masla

¼ šálky práškového curku

60 g smotanového syra

1 a ½ lyžice marhuľového džemu

Postup:

Mrkve nakrájame na kúsky a vložíme do kuchysnkého robota a rozmixujeme najemno. V miske zmiešame múku so škoricou a zázvorom. V inej miske zmiešame kryštálový cukor s tmavým cukrom a roztopeným maslom. Pridáme žĺtok a vymiešame homogénnu hmotu do ktorej pridáme múčnu zmes  a vypracujeme tuhé cesto. Do cesta pridáme ovsené vločky, ¾ šálky mrkvy, hrozienka a dôkladne premiešame.

Cesto prikryjeme fóliou a vložíme na 30 minút do chladničky.

Potom z cesta formujeme guľôčky, ktoré obaľujeme v drvených orechoch. Guľôčky preložíme na pelch vystlaný papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 10 minút.

Potom vyberieme plech z rúry a v strede každej guľôčky vytvoríme jamku a vložíme na ďalších 10 minút do rúry.

V miske vyšľaháme 4 lyžice masla s práškovým cukrom. Potom do hmoty pridáme smotanový syr, džem a dôkladne premiešame.

Náplň pomocou cukrárenského vrecka navrstvíme do stredu každého koláčika.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: littlethings

Najlepšie recepty na dnes