Nebesky chutná MRKVA pečená na cesnakovom masle: NAJLEPŠIA letná príloha pripravená za pár minút – chutí lepšie ako HRANOLKY!

Cesnak je nielen zdravý, ale dodáva jedlám aj úžasnú chuť.

 

 

Nepotrebuje vlastne žiadne ďalšie koreniny, aj tak dodá jedlu intenzívnu chuť.

Stačí ho zapichnúť do mäsa, ale ak ho nakrájate na malé kúsky alebo roztlačíte, môžete ho použiť aj ochutenie dressingov či zálievok.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ak ho zmiešate s rozpusteným maslom a opečiete v ňom kuracie prsia, potom bude inak mierne suché mäso super šťavnaté a ani s ním nebudete musieť veľa pracovať.

 

 

K zelenine sa hodí cesnak, ale špeciálne vynikajúco chutí s mrkvou.

Možno vás táto kombinácia prekvapí, ale vďaka cesnaku bude perfektnou prílohou k mäsu či rybe.

Dokonca, môžete podávať aj ako výornú a ľahkú letnú večeru. Napríklad môžete jednoducho posypať syrom feta, alebo strúhaným tvrdým syrom a nechať zapiecť .

Prečo treba jesť viac mrkvy?

 

 

Účinne podporuje obranyschopnosť, prevencia civilizačných chorôb

Chráni pred voľnými radikálmi, prevencia vzniku rakoviny

Antiseptické a aj detoxikačné účinky

Podporuje trávenie a pravidelné vyprázdňovanie

Odstraňuje, eliminuje plynatosť, bolesti brucha

Posilňuje a prečisťuje srdcovo-cievny systém

Prevencia pred kardiovaskulárnymi ochoreniami (infark, mozgová príhoda, ischemická choroba srdca)

Eliminuje vysoký cholesterol a krvný tlak

Zlepšuje hojenie kože a kožných ochorení

Zabezpečuje pevnosť kostí a zubov, prevencia Osteoporózy

Zlepšuje kvalitu kože, vlasov a aj nechtov

Dodáva telu vitamín A, ktorý potrebujeme pre dobrý zrak

Močopudné účinky, reguluje vodu v tele

Prečisťuje a podporuje močové cesty a obličky

Eliminuje zápaly v močových cestách a tvorbu kameňov

Pečená mrkva na cesnakovom masle

 

 

Potrebujeme:

1 kg mrkvy

5 lyžíc masla

4 strúčiky cesnaku

pol lyžičky soli

pol lyžičky papriky

nasekanú petržlenovú vňať na ozdobu

Postup:

Mrkvu pozdĺžne prekrojíme.

 

 

Ak máte väčšie kusy mrkvy, nakrájame na hrubšie hranolky.

Rúru predhrejeme na 220 stupňov.

Plech vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Na panvici na strednom ohni roztopíme maslo.

Pridáme nasekaný cesnak a za stáleho miešania restujeme 3 minúty, kým trochu nezhnedne.

 

 

Dávajte pozor, aby ste neprihoreli.

Cesnakové maslo nalejeme na kúsky mrkvy.

Dochutíme soľou a korením.

 

 

Zľahka premiešame, aby sa všetky kúsky pokryli zmesou.

Mrkvu poukladáme na papier na pečenie a pečieme 25-30 minút, kým nezmäkne.

 

 

Uložíme na tanier a pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels