Mrkva na kórejský spôsob – stačí len nastrúhať a zaliať: Špeciálna pochúťka z mrkvy, cesnaku a výborného nálevu!

Vynikajúci nápad na prílohu, ktorú si zamiluje celá rodina. Mrkva na kórejský spôsob je veľmi jednoduchá na prípravu a taká chutná, že si budete len pridávať. Šalát najlepšie chutí dobre vychladený. My ho podávame k mäsu alebo aj len tak, ako chutnú večeru. 

Vynikajúci nápad na prílohu, ktorú si zamiluje celá rodina. Mrkva na kórejský spôsob je veľmi jednoduchá na prípravu a taká chutná, že si budete len pridávať. Šalát najlepšie chutí dobre vychladený. My ho podávame k mäsu alebo aj len tak, ako chutnú večeru.

Potrebujeme:

400 g mrkvy

5 strúčikov cesnaku

pol lyžičky soli

1 lyžica cukru

tretina lyžičky mletého koriandru

...

pol lyžičky mletého čierneho korenia

30 ml rastlinného oleja (repkový, slnečnicový)

dve lyžice octu

Postup:

Mrkvu očistíme, nastrúhame na rezančeky na špeciálnom strúhadle, pridáme pretlačený cesnak, pridáme soľ a cukor, čierne korenie a koriander a vlejeme ocot. Nepremiešavame. Olej môžeme nahriať, alebo sa do mrkvy prileje normálne zastudena. Až teraz všetko dobre premiešame.

Necháme tri až štyri hodiny odstáť v chladničke. Podávame ako prílohu, aj ako chutnú večeru. Šalát, ktorý neminiete (čo je veľmi nepravdepodobné) skladujeme v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)