plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mrkva a ovsené vločky: Bez cukru, žiadna rúra a žiadna biela múka!

Pripravte si doma lahodný krémový dezert s mrkvou a ovsenými vločkami.

Mrkva vykúzli z každého obyčajného dezertu hotový zázrak, pretože ponúka nevšednú chuť!

 

 

Vynikajúci recept na neodolateľný mrkvový dezert z youtube kanála Schnelle Rezepte.

Potrebujeme:

150 g mrkvy

1 vajce

100 g bieleho jogurtu

štipku mletej škorice

25 g ovsených vločiek

25 g pomletých ovsených vločiek

25 g kukuričnej múky

1/3 ČL prášku do pečiva

1/3 sódy bikarbóny

olivový olej

200 g tvarohu

 

 

100 g mascarpone alebo smotanového syra

sladidlo podľa chuti (stévia, brezový cukor, trstinový cukor)

trochu vanilkovej esencie

50 g vlašských orechov

Postup:

Na začiatku ošúpeme mrkvu.

Odstránime koniec a na jemno nastrúhame.

 

 

Nastrúhanú mrkvu vložíme do misky.

Pridáme vajce a biely jogurt.

 

 

Ďalej pridáme škoricu a zamiešame.

Do zmesi nasypeme ovsené vločky, ovsenú múku a kukuričnú múku.

 

 

Nakoniec pridáme prášok do pečiva, sódu bikarbónu.

Dobre premiešame.

Panvicu zľahka potrieme olivovým olejom.

 

 

Do panvice vložíme okrúhlu formu a pridáme tretinu cesta.

Po niekoľkých minútach formu odstránime.

Cesto smažíme z oboch strán na miernom ohni.

 

 

Rovnakým spôsobom vysmažíme aj zvyšné cesto.

Cesto necháme vychladnúť.

A do nádoby pridáme tvaroh.

 

 

Pridáme mascarpone, sladidlo (použili sme med) a vanilkovú esenciu.

Na osladenie môžeme použiť stéviu, trstinový, alebo brezový cukor.

Všetko spolu vyšľaháme tyčovým mixérom.

 

 

Cesto potrieme krémom a preložíme ďalším cestom.

Proces zopakujeme.

Nanakoniec potrieme krémom celý dezert.

 

 

V mixéri podrvíme vlašské orechy.

Posypeme nimi celý dezert.

A vložíme na hodinu do chladničky.

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes