plny-hrniec_transparent_negativ.png

MRAMOROVÁ bábovka z pudingového prášku: Nikdy v živote som nemala tak chutnú a voňavú bábovku, inú už nepečiem!

Bola som veľmi prekvapená, keď som prvýkrát skúsila túto bábovku.

Bola oveľa jemnejšia a lahodnejšia, ako klasika z múky.

 

Prvýkrát som ju skúsila, keď som potrebovala spotrebovať pudingové prášky.

Odvtedy ju ale robím pravideľne.

Podľa mňa tromfne aj klasiku s múkou, napokon, posúďte sami.

Pudingy môžete samozrejme použiť podľa svojej chuti, bábovka môže zakaždým chutiť inak.

 

 

Potrebujeme:

4 ks zlatý klas – krémový prášok

4 ks celé vajcia

160 g cukor kryštál

1/2 balenia prášok do pečiva

2 dcl olej kakao

citrónová kôra

Ďalej:

Priemer formy 24 cm

Voliteľné:

Na posypanie práškový cukor

Postup:

Najprv si vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny.

 

 

Pridáme zlaté klasy a polovicu balenia prášku do pečiva.

Opäť dôkladne prešľaháme.

A nakoniec postupne pridávame olej.

 

 

Môžme pridať aj nastrúhanú citrónovú kôru.

Poriadne premiešame.

 

 

Vymastíme si formu a vysypeme kokosom alebo strúhankou.

3/4 cesta vylejeme do formy.

Vo zvyšku cesta rozmiešame kakao.

 

 

Pečieme na 160 °C asi 50 – 60 minút.

Bábovku teraba sledovať, keďže každá rúra pečie inak.

 

 

Zlatý klas by sa dal nahradiť rôznymi druhmi pudingov.

Bábovku môžete nakoniec posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes