Ak máte doma pohár kefíru a kúsok syra, môže si pripraviť najrýchlejšie pagáčiky: Míňajú sa takou rýchlosťou, že nestíham piecť!!

Pagáčiky pripravené podľa tohto receptu sa môžu podávať s čajom, kávou alebo ako aperitív. Odporúčame vám ich pripraviť, sú originálne a veľmi chutné!

Pagáčiky pripravené podľa tohto receptu sa môžu podávať s čajom, kávou alebo ako aperitív. Odporúčame vám ich pripraviť, sú originálne a veľmi, veľmi chutné!

Potrebujeme:

200 ml kefíru

½ čajovej lyžičky jedlej sódy

0,5-1 čajová lyžička soli

lyžičku cukru

2 polievkové lyžice rafinovaného slnečnicového oleja

120 g strúhaného syra

Asi 250 g hl. múky – podľa potreby

Postup:

V hlbokej miske zamiešajte kefír a sódu na pečenie. Nechajte pôsobiť 5 minút.

Pridajte olej, soľ, cukor a syr. Zmiešajte.

Postupne pridajte preosiatu múku. Najskôr zmiešajte s lyžičkou a potom cesto hneťte rukami. Musí byť mäkké a lepivé.

Získané cesto rozdeľte na dve rovnaké časti, formujte do roliek.

Každú tyčinku zabaľte do potravinovej fólie a nechajte v chladničke 20 – 30 minút.

Potom ich nakrájajte na kusy hrubé asi 1 cm.

Položte ich na podnos vystlaný papierom na pečenie.

Pečte sušienky 20 minút v predhriatej rúre na 180 ° C.

Nechajte mierne vychladnúť a potom preneste na tanier.

Podávajte, sú výborné.

 

Dnes najobľúbenejšie