Tento šalát je veľmi vďačný nielen ako chutná a rýchla večera, ale aj ako vynikajúce slávnostné predjedlo. Šalát sa nepodáva s pečivom, čo je veľmi praktické. A čo je najlepšie, chutí naozaj vynikajúco.
Na prípravu kapustového šalátu budete potrebovať tieto prísady:
- mladé kapusta – 200 g
- mrkva – 100 g
- cesnak – 2 strúčiky
- vajcia – 3 ks
- mlieko – 50 ml
- kyslá smotana – 100 g
- horčica – pol lyžičky
- bylinky, soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Kapustu nakrájame na tenké prúžky a rovnako aj mrkvu nakrájame alebo nastrúhame. Pridajte soľ a korenie.
Vajcia dobre vymiešajte s mliekom na jednotnú zmes. Z nej na panvici pečieme tenké placky, ktoré potom nakrájame na tenké pásiky.
Premiešame kyslú smotanu a horčicu, pridajte pretlačený cesnak, premiešajte so zeleninou a nakrájanými plackami. Šalát ochuťte soľou a korením.
Ak chcete, môžete k šalátu pridať kuracie mäso alebo šunku, veľmi chutný je tiež s jemnou salámou.
Ak chcete šalát ešte diétnejší, môžete kyslú smotanu nahradiť jogurtom s nižším obsahom tuku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)