plny-hrniec_transparent_negativ.png

Legendárny Moskovský kapustový šalát: Stačí iba premiešať a máte fantastické predjedlo alebo večeru – pečivo k nemu netreba!

Tento šalát je veľmi vďačný nielen ako chutná a rýchla večera, ale aj ako vynikajúce slávnostné predjedlo. Šalát sa nepodáva s pečivom, čo je veľmi praktické. A čo je najlepšie, chutí naozaj vynikajúco. 

Tento šalát je veľmi vďačný nielen ako chutná a rýchla večera, ale aj ako vynikajúce slávnostné predjedlo. Šalát sa nepodáva s pečivom, čo je veľmi praktické. A čo je najlepšie, chutí naozaj vynikajúco.

Na prípravu kapustového šalátu budete potrebovať tieto prísady:

  • mladé kapusta – 200 g
  • mrkva – 100 g
  • cesnak – 2 strúčiky
  • vajcia – 3 ks
  • mlieko – 50 ml
  • kyslá smotana – 100 g
  • horčica – pol lyžičky
  • bylinky, soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Kapustu nakrájame na tenké prúžky a rovnako aj mrkvu nakrájame alebo nastrúhame. Pridajte soľ a korenie.

Vajcia dobre vymiešajte s mliekom na jednotnú zmes. Z nej na panvici pečieme tenké placky, ktoré potom nakrájame na tenké pásiky.

Premiešame kyslú smotanu a horčicu, pridajte pretlačený cesnak, premiešajte so zeleninou a nakrájanými plackami. Šalát ochuťte soľou a korením.

Ak chcete, môžete k šalátu pridať kuracie mäso alebo šunku, veľmi chutný je tiež s jemnou salámou.

Ak chcete šalát ešte diétnejší, môžete kyslú smotanu nahradiť jogurtom s nižším obsahom tuku. 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes