Fantastická večera za pár drobných: Vyskúšajte „moskovské“ zemiaky!

Lacné a veľmi chutné! Tak sa dá zhrnúť dobrota s názvom moskovské zemiaky, ktoré si zamilujete!

Lacné a veľmi chutné! Tak sa dá zhrnúť dobrota s názvom moskovské zemiaky, ktoré si zamilujete!

Ingrediencie (na 4 porcie)

[line_list]

  • Zemiaky – 8-10 kusov
  • Vajcia – 2 ks
  • Múka – 3 lyžice
  • Cibuľa – 1 ks
  • Maslo – 3 lyžice
  • Kyslá smotana – 4 lyžice
  • Soľ – podľa chuti
  • Mleté čierne korenie – podľa chuti
  • Zelené bylinky na ozdobenie – podľa chuti
  • Rastlinný olej na vyprážanie
  • Kyslá smotana – podľa chuti

[/line_list]

 

Postup

1. Zemiaky očistíme a umyjeme. Nakrájame na stredne veľké kúsky, vložíme do hrnca a zalejeme vriacou vodou. Osolíme a varíme domäkka 20-30 minút.

2. Cibuľa očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3. Zahrejte panvicu. Rozpustíme maslo a opražíme cibuľku do zlatista.

4. Z uvarených zemiakov zlejeme vody a zo zemiakov urobíme kašu.

5. Do kaše pridajte vajcia a restovanú cibuľu, okoreňte a osoľte. Dobre premiešajte. V prípade, že je zmes príliš tekutá, zahusťte múkou.

6. Zahrejte panvicu, nalejte rastlinný olej na vyprážanie.

7. Zo zemiakovej kaše si urobíme malé placky, obalíme ich v múke a dáme osmažiť dozlatista po oboch stranách (stačí 1-2 minúty na miernom ohni na jednu stranu).

8. Moskovské zemiaky sú pripravené. Môžete ich dochutiť kyslou smotanou a posypať nasekanými zelenámi bylinkami, ktoré jedlo skvele dozdobia.

Dobrú chuť!

 

zdroj: redakcia TJN, foto: redakcia TJN