Morčacia roláda plnená parmskou šunkou a sušenými rajčinami

Vynikajúca tip na večeru alebo slávnostný nedeľný obed. Jednotlivé ingrediencie môžete obmieňať podľa chuti a vytvoriť tak viaceré verzie tohto skvelého pokrmu. Roládu môžete podávať na teplo ale aj na studeno, napríklad ako súčasť studenej misy. Ideálnou prílohou sú opekané zemiaky, fazuľové lusky alebo ľahký zeleninový šalát.

Potrebujeme:

1Kg morčacích (príp. kuracích) pŕs

300g parmskej šunky (príp. slaniny alebo šunky)

8ks sušených rajčín v oleji

3ks cesnakových strúčikov

Korenie na morčacie mäso

...

Postup:

Morčacie prsia umyjeme a osušíme. Rozkrojíme do jedného veľkého kúska, rozklepeme na tenký plát, potrieme po oboch stranách drveným cesnakom a posypeme korením. Zrolujeme a necháme  aspoň hodinu odstáť v chladničke.

Na mäso naukladáme plátky parmskej šunky, sušené paradajky a zrolujeme. Zvyšnou šunkou pokryjeme vrch rolády tak, aby konce šunky boli na spodnej strane rolády. Roládu zabalíme do alobalu.

Roládu  uložíme na pekáč a podlejeme šálkou vody (v prípade, že sa voda odparí počas pečenia, treba ju doliať). Následne vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 70 minút pri teplote 200 stupňov. Asi 10 minút pred koncom pečenia odstránime alobal a necháme zapiecť do zlatista.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Zdroj: przyslijprzepis