200 g mletého mäsa, 1 zemiak a kyslá kapusta: Moravský zelník na plechu – prastarý recept zo zemiakov, lepší ako zemiakové placky!

4748 0

Túto kapustovú placku robila naša starká z Moravy a recept je u nás v rodine veľmi populárny. Najlepší spôsob, ako zužitkovať mleté mäso – je to jednoduché a veľmi, veľmi chutné!

Potrebujeme:

200 g mletého bravčového mäsa

1 väčší zemiak nastrúhaný na hrubo

500 g kyslej kapusty

lyžice oleja

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 strúčiky pretlačeného cesnaku

2 nakrájané jarné cibuľky

Nadrobno nakrájaná cibuľa (menšia)

1 hrnček polohrubej múky

1 hrnček mlieka

prášok do pečiva

Celá rasca, majorán alebo oregano,soľ, korenie

vaše obľúbené bylinky

Postup:

Kapusta zľahka vytlačíme (vodu môžeme použiť napríklad do polievky) a pokrájame na drobnejšie.

Do misy dáme mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, korenie, cesnak a kapusta.

Dôkladne to premiešame a spojíme.

K mäsovej zmesi pridáme múku, prášok a zvyšok surovín.

Všetko premiešame, dochutíme a vznikne hustejšie, ale roztierateľné cesto.

Malo by vyzerať zhruba ako na zemiakové placky.

Pripravíme si väčší plech a vystelieme s papierom na pečenie.

Cesto rozotrieme a môžeme posypať kockami slaniny.

Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 st. do zlatistej farby.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár