Legendárny moravský vrabec je poriadne vypečené bravčové mäso s knedľou a kapustou.
Toto jedlo sa dá pripraviť na mnoho spôsobov podľa individuálnych chutí a rozhodne nikdy nesklame.
Chutný recept na legendárneho moravského vrabca z youtube kanála Recepty bez brepty.
Potrebujeme:
slaninu
4 cibule
mletú rascu
bobkový list
kryštálový cukor
mleté čierne korenie
1 jablko
kvasenú kapustu
vodu
1 zemiak
bravčové pliecko
bravčový bôčik
3 strúčiky cesnaku
knedľu
Postup:
Slaninu nakrájame na malé kocky.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame.
Slaninu a cibuľu vložíme do hrnca.
Do hrnca pridáme rascu, bobkový list, cukor a čierne korenie.
Premiešame a smažíme, kým cukor neskaramelizuje.
Jablko ošúpeme a na hrubo nastrúhame.
Nastrúhané jablko pridáme do hrnca a premiešame.
Kyslú kapustu nakrájame na menšie kúsky.
Vložíme do hrnca a dôkladne zamiešame.
Nalejeme vodu.
Pridáme na hrubo nastrúhaný zemiak.
Zamiešame a hodinu povaríme.
Po uplynutí doby zmes dochutíme soľou, čiernym korením a cukrom.
Bravčové pliecko a bôčik nakrájame na veľké kocky.
Cesnak roztlačíme a na drobno nakrájame.
Potom nakrájame dve cibule na kocky.
Cibuľu, cesnak a mäso vložíme do zapekacej formy.
Dochutíme soľou a čiernym korením.
Rukami premiešame.
Pečieme v odkrytej forme hodinu pri teplote 190°C.
Po pol hodine zmes premiešame.
Podľa potreby môžeme podliať malým množstvom čierneho piva.
Na panvici v malom množstve oleja osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu a slaninu.
Osmaženú zmes použijeme na posypanie mäsa a kapusty.
Kapustu s mäsom servírujeme s knedľou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: