plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moravský PLNKOVÝ koláč: Keď som ho vytiahla z rúry, každému sa zbiehali slinky!

Úžasný plnkový koláčik podľa Janky Š.

Vďaka plnke je nielen krémový ale aj veľmi chutný a lahodný.

 

Potrebujeme:

400 g polohrubá múka

20 g droždie

1 PL cukor

200 ml mlieko

1 štipka soľ

60 ml olej

Plnka maková

150 g mletý mak

100 ml mlieko

3 PL ríbezľový džem

podľa chuti cukor

Plnka tvarohová

250 g mäkký tvaroh

1 ks vanilínový cukor DrOetker

1 ks žĺtok

Plnka marhuľová

1 pohár marhuľový kompót

Postup:

Zo surovín pripravíme kysnuté cesto.

 

 

Cesto necháme asi 40 minút vykysnúť.

Medzitým si pripravíme plnky.

Marhule necháme na sitku odkvapkať.

Tvaroh vymiešame s cukrom a žĺtkom.

 

 

Kto má rád sladšie, pridá si cukor.

Mak zomelieme, pridáme do vriaceho mlieka, odstavíme, pridáme džem a kto chce, aj cukor.

Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme.

 

 

Pomocou valčeka prenesieme na vymastený plech, trochu vytlačíme okraje.

Striedavo kladieme jednotlivé plnky a marhule.

Plech použijeme väčší, aby nebolo cesto príliš vysoké.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes