300 g kapusty, 1 vajce a 150 g mletého mäsa: Moravské zelníky na plechu – prastarý recept za pár centov, lepší ako vyprážané fašírky!

Vynikajúci obed z kapusty a mletého mäsa - lacné, rýchle a fantsticky chutné. Ide o mierne upravený recept na Moravské zelníky, určite skúste

Vynikajúci obed z kapusty a mletého mäsa – lacné, rýchle a fantsticky chutné. Ide o mierne upravený recept na Moravské zelníky, určite skúste.

Potrebujeme:

Na 12 kusov:

Kapusta – 300 g

Vajce – 1 ks

Kyslá smotana – 2 lyžice

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Petržlen – 3 vetvičky

Mleté mäso – 150 g

Cibuľa – 75 g

Soľ – 1 lyžička

Sóda – 0,5 lyžičky

Korenie čierne – 0,5 lyžičky

Múka hladká – 50 g (3 polievkové lyžice)

Postup:

Nastrúhajte 300 g kapusty na jemnom strúhadle.

Tiež nastrúhajte 75 g  cibule.

Alebo môžete všetko nasekať nožom.

Vložte nasekanú kapustu aj cibuľu do hlbokej misky. zalejte vriacu vodu a nechajte pôsobiť 2 minúty.

Potom sceďte a preneste do hlbokej misky.

Pridajte tri vetvičky jemne nasekanej petržlenovej vňate a 150 g mletého ​​mäsa.

Pridajte aj 1 vajce. Pridajte dve polievkové lyžice kyslej smotany alebo majonézy, 1 čajovú lyžičku soli, pol lyžičky čierneho korenia, 3 lyžice hladkej múky a pol lyžičky sódy.

Všetko dôkladne premiešajte rukami.

Vytvarujte fašírky a položte ich na plech vystlaný papierom. Pečte pri teplote 200 ° C 30 minút, kým povrch nezhnedne.

Hotové fašírky namažte maslom alebo podávajte s obľúbenou omáčkou.Fašírky sú veľmi šťavnaté, mäkké a chutné.