MORAVSKÉ bravčové závitky na cesnaku a kyslej smotane: Vynikajúci obed z jednej panvice, každému sa len zbiehajú slinky!

1171

Vynikajúci a rýchly obed podľa starého receptu, ku ktorému ma inšpiroval aj tento postup z youtube. Moravské závitky sú veľmi jednoduché na prípravu a môžete ich obmieňať podľa toho, čím mäsko naplníte.

Potrebujeme:

400 gramov bravčovej krkovičky

Hladkú múku

1 lyžičku mletej papriky

Soľ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Mleté čierne korenie

Mletú papriku

Olej

Náplň:

Maslo -50 gr.

Zelení – podľa chuti

Cesnak – 4 strúčiky

Pre omáčku:

Voda -250ml.

Soľ -1 / 3 lyžičky.

Cesnak -3-4 stúčiky

Kyslá smotana -3-4 lyžice.

Múka -1 lyžička (voliteľné)

Postup:

Najprv si nakrájajte mäso.

Nakrájajte ho na plátky hrubé cca 1 cm.

Potom ich naklepte, osoľte a okoreňte podľa chuti z oboch strán.

Na náplň si v miske zmiešajte všetky prísady.

Potrite každý plátk mäsa a zrolujte.

Na každý kúsok môžete uložiť aj kúsok syra.

Mäso môžete upevniť špáradlami.

Nakoniec rolky obaľte v hladkej múke a sprudka osmažte na panvici s trochou oleja (dozlatista).

Teraz si pripravte omáčku.

V miske zmiešajte všetky prísady.

Nalejete na mäso a spolu poduste domäkka.

Video návod:

 

Témy:


Pridajte svoj komentár