Moravské šišky plnené krémom: Najlepšie cesto, z akého som kedy robila – ako obláčik nadýchané!

Ak sa vám nechce robiť veterníky, alebo iné zložité zákusky, skúste toto. Tieto šišky z majonézy som sa naučila robiť na Morave, chutia skutočne miliónovo, odporúčam!

Potrebujeme:

500 g hl. múky

100 g majonézy

3 žĺtky

250 ml mlieka

30 g droždia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice cukru

2 lyžice rumu

2 lyžice oleja

soľ

olej na vyprážanie

Krém:

Obyčajná smotana na šľahanie s cukrom, alebo mascarpone či jemný tvaroh (krém robím vždy z toho, čo nájdem v chladničke, najradšej máme šľahačku, pokojne však môžete dať aj zmrzlinu :-))

Postup:

Urobíme kvások z vlažného mlieka, trošky cukru a droždia.

Do misy preosejeme múku. Majonézu zmiešame so žĺtkami, cukrom a olejom. Pridáme k múke, osolíme, všetko spojíme a vymiešame hladké cesto. Necháme v teple vykysnúť.

Na krém si len ušľaháme smotanu s cukrom, alebo mascarpone s cukrom a 1 lyžičkou citrónovej kôry. Použiť môžete aj jemný tvaroh, kyslú smotanu alebo čokoľvek, čo nájdete v chaldničke.

Z vykysnutého cesta lyžicu odoberáme kúsky, z ktorých urobíme guličku a necháme ešte 15 minút kysnúť.

Smažíme do zlatista.

Vychladnuté nakrojíme v polovici a naplníme krémom (môžeme plniť cukrárenským vrecúškom).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)