4 zemiaky, 2 vajcia a kyslá kapusta: Moravské sedliacke rezne – prastarý recept, lepší ako rezne v nedeľu!

Vynikajúci sedliacky pokrm inšpirovaný z youtube, s ktorým dokázali naše staré mamy nasýtiť celú rodinu a to doslova za pár centov. Keď bola doma slaninka, robili sa so slanikou, alebo s údeným mäskom. Väčšinou boli však celkom bez mäsa a aj napriek tomu chutili vynikajúco. Určite skúste, vynikajúci tip na lacný obed.

Potrebujeme:

4-5  zemiakov uvarených v šupke

0,5  kg  kyslej kapusty

1 cibuľu

2 vajcia

...

Voliteľné: trochu prerastenej slaniny pre vôňu

strúhanka

soľ, korenie

Korenie alebo zelené bylinky podľa chuti

Postup:

Zemiaky uvarené v šupke očistíme a nastrúhame na hrubo. Nakrájame cibuľu, osmažíme ju do sklovita a pridáme k nej na kocky nakrájanú slaninu.

Neskôr pridáme kyslú kapustu, ktorú som pokrájala nadrobno.

Spolu popražíme.

Zemiaky zmiešame v miske s kapustou, posolíme, pokoreníme, pridáme 2 celé vajcia a strúhanku.

Tú podľa potreby, aby nám masu zahustila a pri smažení aby fašírky držali pokope. Tvarujeme fašírky, ktoré ešte obalíme v múke alebo strúhanke a vysmážame v horúcom oleji.

Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke.

Ak chcete zdravšiu verziu tohoto pokrmu, môžete ich upiecť v rúre.

Podávame ich s prílohou podľa chuti.