Vynikajúci sedliacky pokrm inšpirovaný z youtube, s ktorým dokázali naše staré mamy nasýtiť celú rodinu a to doslova za pár centov. Keď bola doma slaninka, robili sa so slanikou, alebo s údeným mäskom. Väčšinou boli však celkom bez mäsa a aj napriek tomu chutili vynikajúco. Určite skúste, vynikajúci tip na lacný obed.
Potrebujeme:
4-5 zemiakov uvarených v šupke
0,5 kg kyslej kapusty
1 cibuľu
2 vajcia
Voliteľné: trochu prerastenej slaniny pre vôňu
strúhanka
soľ, korenie
Korenie alebo zelené bylinky podľa chuti
Postup:
Zemiaky uvarené v šupke očistíme a nastrúhame na hrubo. Nakrájame cibuľu, osmažíme ju do sklovita a pridáme k nej na kocky nakrájanú slaninu.
Neskôr pridáme kyslú kapustu, ktorú som pokrájala nadrobno.
Spolu popražíme.
Zemiaky zmiešame v miske s kapustou, posolíme, pokoreníme, pridáme 2 celé vajcia a strúhanku.
Tú podľa potreby, aby nám masu zahustila a pri smažení aby fašírky držali pokope. Tvarujeme fašírky, ktoré ešte obalíme v múke alebo strúhanke a vysmážame v horúcom oleji.
Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke.
Ak chcete zdravšiu verziu tohoto pokrmu, môžete ich upiecť v rúre.
Podávame ich s prílohou podľa chuti.