MORAVSKÁ bravčová pochúťka z panvice: Rýchle plátky na hubách a smotane – mäsko ako masielko!

Klasický výborný obed – bravčové mäsko na hubách so smotanovou omáčkou. Ako prílohu môžete zvoliť ryžu, prípadne zemiakovú kašu.

Namiesto bravčového mäsa môžete zvoliť hovädzie mäso, prípadne aj kuracie prsia alebo horné stehná.

Ja som ako prílohu zvolila obyčajné cestoviny a všetci doma si pochutnali.

Potrebujeme:

Bravčové mäso (karé, stehno, krkovička)

Ako alternatívu môžete zvoliť aj kuracie mäso – odporúčame horné stehná alebo prsia s kožou

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Olej

Cibuľa

Soľ

Korenie čierne mleté

Drvená rasca

Vegeta (odporúčam domácu)

Dušené alebo mrazené huby

voda/vývar

Masox

Slanina

Smotana na varenie:

Príloha:

Ryža

Zemiaky

Cestoviny

Knedľa

Postup:

Gramáž surovín nie je uvedená zámerne – každý varí podľa počtu hostí.

Mäso si nakrájame na plátky.

Ochutíme soľou a koreninami.

Na panvici rozpustíme masť alebo olej.

Cibuľu si nakrájame najemno a pridáme na panvicu.

Na opečenú cibuľku pridáme osolené a okorenené mäso, necháme zatiahnuť.

Pridáme drvenú rascu, soľ, korenie, vegetu.

Huby si prevaríme vo vedľajšom hrnci, sušené huby si namočíme.

K mäsu prilejeme vodu, masox, huby s vývarom.

Pridáme aj na kocky nakrájanú slaninu a pod pokrievkou dusíme domäkka.

Až je mäso mäkké, tak ho vyberieme, omáčku zahustíme, prevaríme.

Vypneme plameň a pridáme smotanu.

Potom pridáme späť mäso a zľahka povaríme.

Hotovo, môžeme podávať.

Zvoľte prílohu podľa chuti.

Ja som pripravila len uvarenú cestovinu a bolo to výborné.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár