plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moravský bravčový plátok na pive: Keď som ho vytiahla z rúry, každému sa zbiehali slinky!

Vynikajúci obed z bravčového mäsa s pivom a cesnakom.

Je to skutočná lahôdka a navyše rýchlo hotová!

 

 

Ak ešte stále neviete čo pripraviť na obed, toto mäsko vás určite dostane.

Ako prílohu odporúčame zvoliť opekané zemiaky.

Výborne ale chutí aj so zemiakovou kašou, ryžou alebo rýchlou cestovinou.

Potrebujeme:

4 plátky bravčového stehna

soľ

čierne korenie

4 strúčiky cesnaku

1 cibuľa

2 polievkové lyžice hrubozrnnej horčice

2 polievkové lyžice oleja

1 kávová lyžička sladkej papriky

150-200 ml piva

masť (olej) na pekáč

hladká múka na obalenie (voliteľné)

Príloha:

Zemiaky

Ryža

Cestoviny

Zemiaková kaša

Postup:

Najskôr si pripravíme marinádu:

 

 

Z hrubozrnnej horčice, oleja a papriky vyšľaháme metličkou kompaktnú hmotu.

Mäso nakrájame na plátky.

 

 

Plátky mäsa naklepeme.

Osolíme ich a okoreníme.

 

 

Vzniknutú marinádou plátky mäsa potrieme, môžeme nechať uležať, ale nemusíme.

Cesnak v šupke roztlačíme.

V pekáči rozohrejeme masť a cesnak na ňom krátko opečieme.

 

 

Plátky mäsa posypeme z oboch strán múkou.

Vložíme na panvicu (cesnak vyberieme, aby nezhorkol).

Mäso necháme ho opiecť z oboch strán.

 

 

Až sa voda vydusí, podlejeme mäso pivom, pridáme cesnak a pekáčik vložíme do rúry.

Pečieme asi 1,5 hod.

Pečieme pri necelých 200 ° C kým mäso nebude mäkké.

Občas skontrolujeme hustotu výpeku, keď tak podlejeme pivom, vodou alebo vývarom.

 

 

Hladká múka použitá na obalenie mäsa nám šťavu zahustí.

Výborne sa k mäsu hodili zemiaky alebo cestovina.

 

 

Poznámka:

Ak chcete, môžete mäso urobiť aj rýchlo na panvici, bez pečenia.

Dusíme pod pokrievkou a podľa potreby podlievame.

Ak mäso neobalíte v múke, bude šťava číra a redšia, ak obalíte v múske, tá vám omáčku zahustí.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes