Moravský bravčový plátok na pive: Keď som ho vytiahla z rúry, každému sa zbiehali slinky!

Vynikajúci obed z bravčového mäsa s pivom a cesnakom.

Je to skutočná lahôdka a navyše rýchlo hotová!

 

 

Potrebujeme:

4 plátky bravčového stehna

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ

čierne korenie

4 strúčiky cesnaku

1 cibuľa

2 polievkové lyžice hrubozrnnej horčice

2 polievkové lyžice oleja

1 kávová lyžička sladkej papriky

150-200 ml piva

masť (olej) na pekáč

hladká múka na obalenie (voliteľné)

Postup:

Najskôr si pripravíme marinádu:

 

 

Z hrubozrnnej horčice, oleja a papriky vyšľaháme metličkou kompaktnú hmotu.

Mäso nakrájame na plátky.

Plátky mäsa naklepeme, osolíme ich a okoreníme.

 

 

Vzniknutú marinádou plátky mäsa potrieme, môžeme nechať uležať, ale nemusíme.

Cesnak v šupke roztlačíme.

V pekáči rozohrejeme masť a cesnak na ňom krátko opečieme.

 

 

Plátky mäsa posypeme z oboch strán múkou a vložíme na panvicu (cesnak vyberieme, aby nezhorkol), necháme ho opiecť z oboch strán.

Až sa voda vydusí, podlejeme mäso pivom, pridáme cesnak a pekáčik vložíme do rúry.

Pečieme asi 1,5 hod.

Pečieme pri necelých 200 ° C kým mäso nebude mäkké.

Občas skontrolujeme hustotu výpeku, keď tak podlejeme pivom, vodou alebo vývarom.

Hladká múka použitá na obalenie mäsa nám šťavu zahustí.

Výborne sa k mäsu hodili zemiaky alebo cestovina.

 

 

Poznámka:

Ak chcete, môžete mäso urobiť aj rýchlo na panvici, bez pečenia.

Dusíme pod pokrievkou a podľa potreby podlievame.

Ak mäso neobalíte v múke, bude šťava číra a redšia, ak obalíte v múske, tá vám omáčku zahustí.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay