Moravský bravčový plátok na pive: Keď som ho vytiahla z rúry, každému sa zbiehali slinky!

Vynikajúci obed z bravčového mäsa s pivom a cesnakom. Je to skutočná lahôdka a navyše rýchlo hotová!

Tento recept sa výborne hodí aj ako slávnostný pokrm, mäsko sa doslova rozpadá na jazyku a omáčka ho dotiahne do absolútnej dokonalosti.

Potrebujeme:

4 plátky bravčového stehna

soľ korenie

4 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 cibuľa

2 polievkové lyžice hrubozrnnej horčice

2 polievkové lyžice oleja

1 kávová lyžička sladkej papriky

150-200 ml piva

masť (olej) na pekáč

hladká múka na obalenie (voliteľné)

Postup:

Z hrubozrnnej horčice, oleja a papriky vyšľaháme metličkou kompaktnú marinádu.

Plátky mäsa naklepeme, osolíme ich a okoreníme. Vzniknutú marinádou plátky mäsa potrieme, môžeme nechať uležať, ale nemusíme.

Cesnak v šupke roztlačíme.

V pekáči rozohrejeme masť a cesnak na ňom krátko opečieme.

Plátky mäsa posypeme z oboch strán múkou a vložíme na panvicu (cesnak vyberieme, aby nezhorkol).

Necháme ho opiecť z oboch strán.

Až sa voda vydusí, podlejeme mäso pivom, pridáme cesnak a pekáčik vložíme do rúry.

Pečieme asi 1,5 hod. Pri necelých 200 ° C kým mäso nebude mäkké, občas skontrolujeme hustotu výpeku, keď tak podlejeme pivom, vodou alebo vývarom.

Hladká múka použitá na obalenie mäsa nám šťavu zahustí.

Výborne sa k mäsu hodili zemiaky alebo cestovina.

Poznámka:

Ak chcete, môžete mäso urobiť aj rýchlo na panvici, bez pečenia.

Dusíme pod pokrievkou a podľa potreby podlievame. Ak mäso neobalíte v múke, bude šťava číra a redšia, ak obalíte v múske, tá vám omáčku zahustí.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay