Moravská krkovička na zemiakoch a cibuľke: Vynikajúci obed z jedného pekáča, každému sa len zbiehajú slinky!

Túto krkovičku milujem, je jednoduchá, rýchla na prípravu a všetko máte pohodlne v jednom pekáči.

Mäsko aj vynikajúca a chutná príloha na jednom plechu.

Inšpirujte sa receptom, ktorý u nás v kuchyni kraľuje už 25 rokov – my ju nevoláme inak ako Moravská krkovička.

Potrebujeme:

800 g krkovičky

1200 g zemiakov

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 veľké cibule

4 strúčiky cesnaku

obľúbené korenie

soľ

korenie

trocha bravčovej masti

Ďalej:

horčicu

150 ml smotany

čerstvé bylinky

Postup:

Bravčovú krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na štyri až šesť plátkov.

Ľahko naklepte.

Osoľte a okoreňte, posypte obľúbeným korením alebo bylinkami.

Potrite plátky krkovičky z oboch strán horčicou

Nechajte chvíľu odpočívať a pripravte si zvyšok pekáča.

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na hranolky.

Vsypejte ich do pekáča a pridajte bravčovú masť. Asi jednu až dve lyžice.

Osoľte a premiešajte, aby sa zemiaky obalili soľou a masťou.

Cibuľu nakrájajte na polovičné kolieska.

Na malej troške oleja smažte do sklovita, pokojne aj zľahka dozlatista.

Až začne cibuľa stávať priehľadnou, pridajte na tenké plátky nakrájaný cesnak.

Opečte všetko spolu.

Zmes cibule a cesnaku rovnomerne rozprestrite na zemiaky.

Na vrch naskladajte krkovičku.

Pečte prikryté, v rúre vyhriatej na 200 ° C.

Doba pečenia je asi 35-45 minút.

Ku koncu pečenia môžete odkryť a zapiecť dochrumkava.

Necháme krátko vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár