Nepečený dezert s chuťou lahodného dvojfarebného dezertu, ktorý zbožňujú predovšetkým naše ratolesti.
Tento krémový koláčik však určite ulahodí aj veľkým maškrtníkom.
Vyskúšajte ho a oslaďte si víkend. :-)
Potrebujeme:
1 l plnotučného mlieka
100 g kukuričného škrobu
100 g kryštálového cukru
125 g masla
1 balíček vanilkového cukru
Krém
500 ml smotany na šľahanie 33%
200 g čokolády
Troška rumu
Ďalšie ingrediencie
BEBE sušienky
Troška rumu a mlieka
Postup:
Formu vyložíme BEBE sušienkami.
Pokvapkáme ich rumom a troškou mlieka.
Pripravíme si prvú vrstvu krému – 0,5l mlieka zahrejeme na ohni a pridáme troška rumu.
V inej miske si zmiešame kryštálový cukor, kukuričný škrob, zalejeme zvyšným mliekom.
Miešame, aby sme získali hladkú zmes.
Keď sa mlieko začne variť, vlejeme doň túto hladkú zmes a varíme cca 2 minúty.
Potom pridáme maslo a celú, ešte horúcu hmotu nalejeme na BEBE sušienky.
Zatiaľ čo prvá vrstva krému chladne, pripravíme si druhú vrstvu.
Smotanu na šľahanie dáme na mierny plameň.
Pridáme čokoládu nalámanú na kúsky a varíme, kým sa čokoláda nerozpustí.
Odstavíme, necháme chvíľu vychladnúť a nalejeme na prvú vrstvu.
Takto navrstvený MONTE koláč necháme odstáť a vychladnúť.
Vložíme na minimálne 2 hodiny do chladničky.
Servírujeme nakrájaný na kocky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)