plny-hrniec_transparent_negativ.png

MONTE rezy, ktoré milujeme: Bez debaty, toto je najlepší NEPEČENÝ dezert pod slnkom – 5 minút a je prázdny plech!

Nepečený dezert s chuťou lahodného dvojfarebného dezertu, ktorý zbožňujú predovšetkým naše ratolesti.

Tento krémový koláčik však určite ulahodí aj veľkým maškrtníkom.

Vyskúšajte ho a oslaďte si víkend. :-)

 

 

Potrebujeme:

1 l plnotučného mlieka

100 g kukuričného škrobu

100 g kryštálového cukru

125 g masla

1 balíček vanilkového cukru

Krém

500 ml smotany na šľahanie 33%

200 g čokolády

Troška rumu

Ďalšie ingrediencie

BEBE sušienky

Troška rumu a mlieka

Postup:

Formu vyložíme BEBE sušienkami.

Pokvapkáme ich rumom a troškou mlieka.

 

 

Pripravíme si prvú vrstvu krému – 0,5l mlieka zahrejeme na ohni a pridáme troška rumu.

V inej miske si zmiešame kryštálový cukor, kukuričný škrob, zalejeme zvyšným mliekom.

Miešame, aby sme získali hladkú zmes.

 

 

Keď sa mlieko začne variť, vlejeme doň túto hladkú zmes a varíme cca 2 minúty.

Potom pridáme maslo a celú, ešte horúcu hmotu nalejeme  na BEBE sušienky.

Zatiaľ čo prvá vrstva krému chladne, pripravíme si druhú vrstvu.

Smotanu na šľahanie dáme na mierny plameň.

Pridáme čokoládu nalámanú na kúsky a varíme, kým sa čokoláda nerozpustí.

 

 

Odstavíme, necháme chvíľu vychladnúť a nalejeme na prvú vrstvu.

Takto navrstvený MONTE koláč necháme odstáť a vychladnúť.

Vložíme na minimálne 2 hodiny do chladničky.

 

 

Servírujeme nakrájaný na kocky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes