plny-hrniec_transparent_negativ.png

Momóza rezy s bielou čokoládou a lekvárom

Recept na výborný zákusok s jemným krémom, bielou čokoládou a lekvárom.

 

Potrebujeme:

Cesto:

500 g múka hladká špeciál

200 g maslo

100 g cukor práškový

3 ks žĺtky

3 PL pochúťková smotana kyslá

1 bal. prášok do pečiva

štipka soľ

Krém:

 

 

700 ml mlieko

3 bal. Zlatý klas

1 bal. cukor vanilkový

250 g maslo

180 g cukor práškový

1 KL rum

Na vrch biela poleva:

150 g čokoláda biela

1 PL olej

1 PL smotana na šľahanie

Ďalej:

Lekvár

Jahodový puding

50 ml vody

Postup:

 

 

Hladkú múku preosejeme.

Pridáme k nej soľ, práškový cukor, prášok do pečiva a maslo.

 

 

Všetko spolu spracujeme na drobivú zmes.

Pridáme žĺtky a smotanu.

Všetko zamiešame.

 

 

Vypracujeme cesto, potom ho rozdelíme na 4 časti a uložíme do chladničky na 1 hodinu.

Po uplynutí času všetky časti cesta rozvaľkáme priamo na papieri na pečenie.

Jeden kúsok cesta preložíme na plech.

 

 

Ostatné cesto necháme pripravené na neskôr.

Rúru predhrejeme na 180 °C.

Každý kus pečieme 7 min.

Po upečení ich uložíme aj s papierom na seba a necháme chladiť.

Krém:

 

 

Z pudingových práškov, vanilkového cukru a mlieka uvaríme puding klasickým spôsobom.

Maslo som s cukrom vymiešame do peny,

Postupne  pridáme po lyžici vychladnutý puding.

 

 

Hotový krém rozdelíme na 2 časti.

Spodný plát natrieme horúcim lekvárom a natrieme polovicou krému,

Položíme druhý plát a pripravíme lekvárový krém:

 

 

Lekvár rozohrejeme.

V 50 ml vody vymiešame jahodový puding a vmiešame do lekváru.

A uvaríme hustú kašu.

Ešte horúcu zmes vylejeme na druhý plát.

Položíme tretí plát, natrieme ho horúcim lekvárom a druhou polovicou krému.

 

 

Zakryjeme ho štvrtým plátom, zaťažíme a uložíme na noc do chladničky.

Druhý deň polejeme bielou čokoládovou polevou.

 

 

A uložíme opäť do chladničky.

Krájame horúcim nožom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes