Recept na výborný zákusok s jemným krémom, bielou čokoládou a lekvárom.
Potrebujeme:
Cesto:
500 g múka hladká špeciál
200 g maslo
100 g cukor práškový
3 ks žĺtky
3 PL pochúťková smotana kyslá
1 bal. prášok do pečiva
štipka soľ
Krém:
700 ml mlieko
3 bal. Zlatý klas
1 bal. cukor vanilkový
250 g maslo
180 g cukor práškový
1 KL rum
Na vrch biela poleva:
150 g čokoláda biela
1 PL olej
1 PL smotana na šľahanie
Ďalej:
Lekvár
Jahodový puding
50 ml vody
Postup:
Hladkú múku preosejeme.
Pridáme k nej soľ, práškový cukor, prášok do pečiva a maslo.
Všetko spolu spracujeme na drobivú zmes.
Pridáme žĺtky a smotanu.
Všetko zamiešame.
Vypracujeme cesto, potom ho rozdelíme na 4 časti a uložíme do chladničky na 1 hodinu.
Po uplynutí času všetky časti cesta rozvaľkáme priamo na papieri na pečenie.
Jeden kúsok cesta preložíme na plech.
Ostatné cesto necháme pripravené na neskôr.
Rúru predhrejeme na 180 °C.
Každý kus pečieme 7 min.
Po upečení ich uložíme aj s papierom na seba a necháme chladiť.
Krém:
Z pudingových práškov, vanilkového cukru a mlieka uvaríme puding klasickým spôsobom.
Maslo som s cukrom vymiešame do peny,
Postupne pridáme po lyžici vychladnutý puding.
Hotový krém rozdelíme na 2 časti.
Spodný plát natrieme horúcim lekvárom a natrieme polovicou krému,
Položíme druhý plát a pripravíme lekvárový krém:
Lekvár rozohrejeme.
V 50 ml vody vymiešame jahodový puding a vmiešame do lekváru.
A uvaríme hustú kašu.
Ešte horúcu zmes vylejeme na druhý plát.
Položíme tretí plát, natrieme ho horúcim lekvárom a druhou polovicou krému.
Zakryjeme ho štvrtým plátom, zaťažíme a uložíme na noc do chladničky.
Druhý deň polejeme bielou čokoládovou polevou.
A uložíme opäť do chladničky.
Krájame horúcim nožom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)