Moldavská torta „Snehová strecha“ – Recept bez pečenia: Je pripravená z 260g dlhých piškót, 350g džemu, 400g tvarohu a .

Tento recept som našla pod názvom „Moldavská torta“.

Ide o veľmi rýchly, lahodný a osviežujúci dezert.

 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Krém:

400 g – tvaroh jemný krémový (tvaroh alebo smotanový syr Mascarpone)

300 g – kyslá smotana

120 g – práškový cukor (6 polievkových lyžíc)

20 g – vanilkový cukor (4 čajové lyžičky)

120 g – maslo zmäknuté

200–250 gramov – čerešňový džem (akýkoľvek džem s kyslosťou)

Na namáčanie piškót:

200 gramov – voda

70 – 100 gramov – čerešňový džem (akýkoľvek džem s kyslosťou)

Postup:

Maslo vyšľaháme s oboma cukrami.

 

 

Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou.

Následne obe zmesi zmiešame.

 

 

Džem si rozriedime vo vode.

Potom ho zlejeme cez sito, aby sme sa zbavili tuhých častí.

Ak máte jemný a hladký džem, netreba ho pasírovať.

 

 

Na misu nanesieme vrstvu krému.

Uložíme piškóty, ktoré sme si namočili v rozriedenom džeme.

 

 

Medzi piškóty nanesieme džem.

Celý povrch zakryjeme krémom (môžeme na to použiť cukrárske vrecko).

 

 

Takto pokračujeme vo vrstvení.

V každej ďalšej vrstve dávame menej piškót, aby nám postupne vznikol tvar strechy.

 

 

Dezert zakončíme len s 2 piškótami a krémom.

Dozdobíme zvyšným krémom.

 

 

Posypeme nastrúhanou čokoládou, alebo kakaom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay