plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mokrý koláčik na lyžičky – úžasný: Taký jednoduchý a výborný, že ho máme na stole každý druhý deň!

Výborný a úplne jednoduchý koláčik. Ak chcete, šľahačku môžete vynechať a nechať len preliaty. prípadne potrie čoko-polevou, alebo džemom. Možností je neúrekom.

Potrebujeme:

cesto:

– 3 vajcia

– 12 lyžice cukru

– lyžica oleja 12

– 12 lyžice mlieka

– 12 lyžíc hl. múky

– 3 lyžice kakaa

– prášok do pečiva 1

Na poliatie:

– 2 ½ dl mlieka

– 2 lyžičky kakaa (môžete nahradiť kávou, grankom, roztopenou čokoládou)

– 10 lyžíc cukru

– rumu (ak máte malé deti bude v poriadku bez rumu)

Na pokrytie:

– 3 šľahačky + 3 stužovače

Postup:

Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, žĺtky vymiešame s cukrom, olejom, múkou, práškom do pečiva, mliekom a kakaom. Primiešame ručne bielky a navrstvíme na vymastený, múkou vysypaný plech.

Pečieme na 180 ° C asi 25 minút (cesto je potrebné sledovať) . Teplý koláčik polejeme sladkým mliekom.  Keď vychladne, stačí už len pridať šľahačku a nakrájať.

Zdroj: coolinarka.com

Najlepšie recepty na dnes