Poznáte Mokrý koláč? Je fantasticky chutný a šťavnatý.
Navyše, celú prípravu hravo zvládnete za pár minút a potrebujete len pár bežných surovín.
Za mňa je najlepší rýchly dezert ku kávičke.
Výborný recept od autorky Cesminaz.
Potrebujeme:
Cesto:
200 g múka hladká
200 g cukor kryštálový
4 ks vajcia
3 PL kakao
15 g prášok do pečiva
štipka soľ
1 dl olej
Poleva:
3 dl mlieko
1 dl olej
200 g cukor kryštálový
3 PL kakao
1 ks cukor vanilkový
Na ozdobu:
Čokoládová poleva
Postup:
Pripravíme si jednoduché cesto.
Celé vajíčka s cukrom a soľou vyšlaháme do penista.
Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva.
Následne k nim striedavo všľaháme olej a múku s práškom do pečiva.
Hotové cesto vylejeme na naolejovaný, múkou vysypaný plech (35×25 cm) a pečieme na 190 °C 20 minút.
Kým sa cesto pečie, urobíme polevu.
Dáme do hrnca mlieko, kryštálový a vanilkový cukor, kakao a olej.
Privedieme celé do varu a varíme 5-6 minút.
Poleva má trocha zhustnúť.
Hotovú polevu dáme zatiaľ bokom.
Upečené, ešte mierne teplé cesto pokrájame a vylejeme naň celú polevu.
Poleva má byť ešte teplá, ale nie veľmi horúca.
Cesto tú polevu pekne vsiakne a koláčik bude fantasticky šťavnatý.
Nakoniec už len ľubovoľne koláčik ozdobíme podľa vlastného vkusu.
Ja vrch ešte zdobím čokoládovou polevou.
https://www.youtube.com/watch?v=vMsKZpEckVM