Perfektné cesto na šťavnatú bábovku, alebo výborný dvojfarebný koláčik či bublaninu s ovocím. Odporúčam, ak máte radi tvaroh, určite skúste! :-)
Potrebujeme:
1 hrnček kr. cukru
2 hrnčeky polohrubej múky
3/4 hrnčeka oleja
2 vajcia
1 bal. vanilkového pudingu
1 bal. prášku do pečiva
1 bal. vanilkového cukru
1 hrnček mlieka
1 bal. jemného tvarohu (250g)
Kakao, hrozienka
Postup:
Zmiešame všetky suché prísady, pridáme do nich mokré prísady a všetko spolu dobre vymiešame. Dve tretiny cesta navrstvíme do vymastenej a kokosom alebo strúhankou vysypanej formy na bábovku. Do zvyšného cesta vmiešame kakao a môžeme pridať aj hrozienka obalené v múke. Kakaové cesto navrstvíme na svetlé a vložíme do rúry vyhriatej na 150 stupňov. Po 40-tich minútach pečenia zvýšime teplotu na 180 stupňov a dopečieme (cesto otestujeme špajdlou). Toto cesto je ohromne vláčne, nemrví sa a je krásne tvárne – nalejte ho na plochý plech, pridajte ovocie a máte tú najlepšiu bublaninu na svete.
Prejeme vám dobrú chuť! :-)
Ivanka K.