Mokrá bábovka z tvarohu, veľmi šťavnatá a nedrobí sa: Stačí naliať na plech a máte najlepšiu tvarohovú bublaninu!

Perfektné cesto na šťavnatú bábovku, alebo výborný dvojfarebný koláčik či bublaninu s ovocím. Odporúčam, ak máte radi tvaroh, určite skúste! :-)

Perfektné cesto na šťavnatú bábovku, alebo výborný dvojfarebný koláčik či bublaninu s ovocím. Odporúčam, ak máte radi tvaroh, určite skúste! :-)

Potrebujeme:

1 hrnček kr. cukru

2 hrnčeky polohrubej múky

3/4 hrnčeka oleja

2 vajcia

1 bal. vanilkového pudingu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. prášku do pečiva

1 bal. vanilkového cukru

1 hrnček mlieka

1 bal. jemného tvarohu (250g)

Kakao, hrozienka

Postup:

Zmiešame všetky suché prísady, pridáme do nich mokré prísady a všetko spolu dobre vymiešame. Dve tretiny cesta navrstvíme do vymastenej a kokosom alebo strúhankou vysypanej formy na bábovku. Do zvyšného cesta vmiešame kakao a môžeme pridať aj hrozienka obalené v múke. Kakaové cesto navrstvíme na svetlé a vložíme do rúry vyhriatej na 150 stupňov. Po 40-tich minútach pečenia zvýšime teplotu na 180 stupňov a dopečieme (cesto otestujeme špajdlou). Toto cesto je ohromne vláčne, nemrví sa a je krásne tvárne – nalejte ho na plochý plech, pridajte ovocie a máte tú najlepšiu bublaninu na svete.

Prejeme vám dobrú chuť! :-)

Ivanka K.