Mokrá bábovka z hrnčeka: Keby som vedela, že do cesta stačí len pridať toto, robila by som to tak celý život!

Už tradične sa inšpirujem skvelými receptami, ktoré sú overené, odskúšané a tešia sa veľkému úspechu. Ja osobne mám veľmi rada bábovky, ale môj muž hovorí, že bábovka je preňho príliš suchá a dáva prednosť iným dezertom. Keď som našla túto bábovku od Lidky, povedala som si, že skúsim. Poviem vám len toľko, že manžel spráskal polovicu na posedenie. Toto je neskutočne šťavnatý a výborný koláčik, robím ju takto už 10 rokov. Tajomstvo je v nízkotučnom tvarohu, ktorý pridáte rovno do cesta. A podľa mňa aj v tom pudingu, napokon skúste sami a uvidíte.

Potrebujeme:

1 hrnček cukru kryštál

2 hrnčeky polohrubej múky

1 vanilkový puding

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 vajíčka

3 / 4 hrnčeka oleja

1 hrnček mlieka

1 odtučnený tvaroh 250 g (keď nie je dávam aj jogurt-1 téglik, pokojne aj ochutený, ale potom už nedávam kakao)

kakao, hrozienka, kúsky čokolády – čo máte radi

Postup:

Do misky si dáme najprv všetko čo je suché a premiešame, potom pridáme hrozienka, mlieko, vajcia, olej, tvaroh. Premiešame a nalejeme 3/4 cesta do vymastenej, strúhankou vysypanej formy. 1/3 cesta si zafarbíme kakaom (kto nemá rád kakao nemusí) a dolejeme do formy. Pečieme pri teplote 150-180 (záleží na rúre, každá pečie inak) asi tak 40 minút, zakaždým ju pečiem inak dlho, záleží vždy na tvarohu. Najlepšie je skúsiť špajdľou, či je cesto upečené. A nemusíte sa už nikdy obávať, že by bábovka ostala suchá, pri tejto to nehrozí!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

ďalšie skvelé recepty aj od Lidky si môžete pozrieť TU.