Babkine MORAVSKÉ knedle sú majstrovské dielo, pretože so zemiakmi robí TÚTO vec: Každý si pýta recept!

Ani sa vás nebudem pýtať, či máte radi knedličky – tieto knedličky má každý rád.

 

 

Chutné sú v akejkoľvek verzii a my máme pre vás jednoduchý trik, vďaka ktorému budú knedličky ešte chutnejšie.

Použite ho pri príprave a vychutnajte si úžasnú chuť.

Praktický recept na dokonalé zemiakové knedličky z portálu newsy.gotujmy.

Mäkké a jemné zemiakové knedličky sú nápadom na večeru, ktorá bude chutiť každému.

Môžu sa podávať na slano aj na sladko.

 

 

Zvyčajne sa pripravujú v slanej verzii, posypané osmaženou slaninou alebo poliate omáčkou.

Ak chcete, aby boli halušky ešte krémovejšie a zamatovejšie ako zvyčajne, použite pri príprave jednoduchý trik.

Ako pripraviť jemné knedličky?

 

 

Nejde o pomery múky a ostatných prísad.

Knedličky budú ešte lepšie, ak zemiaky uvaríte vo vode s veľkým množstvom mlieka.

Vďaka tomu bude ich chuť hlbšia.

Samotné knedličky budú krémovejšie a jemnejšie.

Na takéto knedličky s čerstvou aromatickou hubovou omáčkou použite nižšie uvedený recept.

Recept na zemiakové knedličky s hubovou omáčkou

 

 

Potrebujeme:

Na knedličky:

1 kg zemiakov

3/4 šálky hladkej múky

1/2 pohára mlieka

1 vajce

 

 

1 PL zemiakovej múky

soľ

Na omáčku:

500 g čerstvých húb

pár lyžíc vývaru

3 PL masla

 

 

2 PL olivového oleja

2 PL petržlenovej vňate

2 strúčiky cesnaku

1/2 šálky smotany na šľahanie (30%)

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Zemiaky ošúpeme a vložíme do hrnca. Nalejeme mlieko a toľko vody, aby boli zemiaky zaliate.

Varíme do mäkka.

 

 

Uvarené zemiaky scedíme a necháme vychladnúť.

Po vychladnutí pridáme zemiakovú múku, vajce a soľ.

Pridáme hladkú múku a vypracujeme cesto.

 

 

Cesto položíme na dosku posypanú múkou.

Vytvoríme z neho valček.

Nakrájame na rovnaké kúsky v tvare knedličiek.

 

 

Knedličky vložíme do hrnca s osolenou vriacou vodou.

Varíme po dávkach, 2 minúty po vyplávaní na hladinu.

Scedené zemiakové knedličky môžeme servírovať s hubovou omáčkou.

 

 

Čerstvé huby vyčistíme, umyjeme a nakrájame.

Cibuľu tiež ošúpeme a nakrájame na kocky.

Na panvici rozohrejeme lyžicu olivového oleja a 2 lyžice masla, pridáme cibuľu a pár minút smažíme.

 

 

Ku koncu pridáme prelisovaný cesnak a minútu smažíme.

Zalejeme niekoľkými lyžicami vývaru, privedieme do varu a na prudkom ohni varíme ďalšiu minútu, kým omáčka nezhustne.

Pridáme huby, zvyšok olivového oleja a masla.

 

 

Smažíme asi 7 minút, občas premiešame.

Nalejeme smotanu a pár minút povaríme, kým zmes nezhustne.

Dochutíme soľou, čiernym korením a nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

 

 

Knedličky na tanieri polejeme hubovou omáčkou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Dnes najobľúbenejšie