plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moja TURECKÁ cibuľa sa konzumuje rýchlejšie ako mäso (potrebujem len 15 minút a žiadny ocot)!

Jedná sa o veľmi chutné a aromatické predjedlo pre všetky mäsové jedlá. Obzvlášť dobre sa hodí k pečenému, grilovanému mäsu, domácim klobásam, sekanej v rúre atď.

Turecká cibuľa

Potrebujeme:

cibuľa – 0,25 kg;

cukor štipka;

soľ;

čierne korenie – podľa chuti;

citrónová šťava – 40 ml;

rastlinný olej – 30 ml.

Postup:

Cibuľu ošúpte, nakrájajte na tenké polkruhy alebo kusy iného tvaru.

Ak chcete získať občerstvenie s jemnou chuťou alebo chcete rýchlo pripravenú cibuľu, nalejte na ňu vriacu vodu, nechajte pôsobiť 30-60 sekúnd.

Sceďte, pridajte soľ, korenie, pridajte cukor, premiešajte. V tejto fáze môžete pridať jemne nakrájané čerstvé bylinky alebo sušené korenie.

Zmiešajte citrónovú šťavu a olej, vymiešajte.

Nalejeme na cibuľu marinádou, a cibuľu stlačíme pomocou taniera alebo šálky.

Nechajte marinovať 15-20 minút.

Cibuľa, marinovaná po oparení vriacou vodou, bude pripravená rýchlejšie.

Turecká cibuľa nakladaná do citrónovej šťavy s medom

Potrebujeme:

cibuľa – 100 až 150 g;

citrónová šťava – 30-40 ml;

med – 5 ml;

soľ – štipka;

rastlinný olej – 20 ml;

mletý koriander – štipka;

mletá červená paprika (pikantná) – štipka.

Postup:

Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké polkruhy.

Posypte  soľou.

Zahrejte olej zmiešaním s korením a koriandrom.

Spojte maslo s roztopeným medom.

Nalejte citrónovú šťavu do oleja, dôkladne premiešať.

Nalejte marinádu na cibuľu cibuľu, nechajte 20-30 minút.

Cibuľa, marinovaná podľa vyššie uvedeného receptu, bude perfektne sedieť k bravčovému, hydine, grilovaným jedlám. Podľa tohto receptu možno cibuľu marinovať bez pridania oleja, potom sa môže použiť na šalát, ochutiť kyslou smotanou alebo majonézou a slúžil ako samostatné občerstvenie.

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes