Moja stará mama takto piekla vidiecky chlieb: Najchutnejší domáci chlieb, aký ste kedy jedli!

Pripravte si doma fantastický chlieb podľa receptu našich starých mám.

Recept je nenáročný, na jeho prípravu vám stačí len pár surovín a zvládne ho každý.

 

 

Fantastický chutný chlieb podľa receptu z youtube kanála Schnell Lecker Kochen.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

400 g pšeničnej múky

300 ml vody

3 g instantného droždia

2 ČL soli

Postup:

Do väčšej misy preosejeme časť múky (my sme si ju rozdelili na tri časti), pridáme teplú vodu.

Špachtľou dobre premiešame.

Do zmesi pridáme droždie a dôkladne premiešame.

 

 

Preosejeme ďalšiu časť múky, pridáme soľ.

Opäť dobre premiešame, pridáme poslednú časť múky.

Zamiešame.

Potom rukami vymiesime cesto, prekryjeme fóliou.

Necháme odstáť 6 hodín na teplom mieste.

 

 

Na stôl preosejeme trochu múky.

Misku obrátime hore dnom a cesto opatrne vyložíme.

Cesto poriadne vyváľame v múke.

Do misky dáme utierku a preosejeme múku.

 

 

Do misky vložíme cesto, pomúčime.

Prekryjeme utierkou, ďalšou utierkou.

Necháme odstáť 2 hodiny na teplom mieste.

Po nakysnutí vložíme cesto do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a nožíkom urobíme zárezy.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Podložíme miskou s vodou.

Pečieme 30 minút pri teplote 230°C.

Po uplynutí tejto doby vyberieme misku.

Pečieme ďalších 20-25 minút pri teplote 210°C.

 

 

Po upečení necháme chlieb vychladnúť.

Vyberieme ho z formy a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels