plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moja stará mama ma naučila, ako uchovávať mäso a potraviny BEZ chladničky: Ideálne na výlety aj letnú dovolenku!

Vynikajúci recept na uchovanie mäsa a zeleniny v pohári bez použitia chladničky.

Pokrm si pripravíte doma a môžete si ho vziať so sebou na dovolenku alebo výlet.

 

 

Nenáročný recept na úžasné nakladené mäso so zeleninou z youtube kanála Moja kuhinja Tanja.

Potrebujeme:

1 kg bravčového pliecka

2 cibule

3 mrkvy

3 zemiaky

2 ČL soli

1 ČL vegety

mleté čierne korenie podľa chuti

2 ČL sladkej mletej papriky

2 ČL octu do každého pohára

 

 

Postup:

Bravčové pliecko nakrájame na menšie kúsky.

Vložíme do misky.

 

 

Cibuľu prekrojíme na polovicu.

Nakrájame na plátky a vložíme do samostatnej misky.

 

 

Ošúpanú mrkvu nakrájame na kolieska.

Vložíme do ďalšej misky.

 

 

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na kocky.

Vložíme ich do samostatnej misky.

 

 

Do misky s mäsom pridáme soľ.

Ďalej pridáme vegetu, čierne korenie, mletú papriku a rukou premiešame.

 

 

Na dno sterilných pohárov naukladáme cibuľu.

Potom vložíme mäso.

 

 

Na mäso poukladáme mrkvu.

Opäť vložíme vrstvu mäsa.

 

 

Pridáme zemiaky.

Nakoniec vložíme mäso a necháme priestor na dva prsty.

 

 

Do každého pohára pridáme ocot.

Potom do octu namočíme obrúsok a utrieme hrdlo pohára.

 

 

Poháre uzavrieme viečkami.

Na dno hrnca položíme utierku a vložíme poháre.

 

 

Až po vrch nalejeme vodu.

Hrniec preložíme na sporák, prikryjeme a po zovretí varíme 3 hodiny na miernom ohni.

 

 

Po uplynutí doby poháre vyberieme, prekryjeme dekou a necháme vychladnúť.

Poháre skladujeme na tmavom a chladnom mieste (pivnica alebo špajza) až po dobu jedného roka.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes