Moja rodina prvýkrát vyskúšala takéto bravčové mäso v rúre: Jednoduchý recept na zapekané mäso so zemiakmi!

Šťavnaté pečené bravčové mäso so zemiakmi sa výborne hodí na obed alebo večeru.

Tento mimoriadne chutný recept pripravujem mojim blízkych viackrát do týždňa, pretože im veľmi zachutil.

 

 

Jednoduchý recept z youtube kanála Olgas Küche na lahodné zapekané bravčové mäso so zemiakmi.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa

1 cibuľu

2 zemiaky

soľ

mleté čierne korenie

mletú papriku podľa chuti

2 PL rastlinného oleja

1 ČL soli

1/2 ČL mletého čierneho korenia

1/2 ČL talianskych byliniek

1/2 ČL mletej červenej papriky

3 ČL rastlinného oleja

4 zemiaky

30 g masla

20 ml rastlinného oleja

soľ

sušený cesnak

oregano

kôpor

strúhaný syr

Postup:

Bravčové mäso nakrojíme na hrubé plátky približne do 3/4 hrúbky.

Cibuľu nakrájame na plátky.

 

 

Formu na pečenie potrieme olejom a vložíme do nej cibuľu s mäsom.

Do misy vložíme na plátky nakrájané zemiaky, pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku, olej a rukami dobre premiešame.

 

 

Zemiaky vložíme do zárezov v mäse.

Do menšej misky pridáme soľ, mleté čierne korenie, talianske bylinky, mletú papriku, olej a lyžicou dôkladne premiešame.

 

 

Mäso dôkladne potrieme zmesou korenia, prekryjeme mokrým papierom na pečenie a alobalom.

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme hodinu pri teplote 180°C.

 

 

Na neošúpaných zemiakoch spravíme hlboké zárezy (viď video).

Zemiaky vložíme do rajnice, zalejeme vodou a varíme 10 minút od okamihu varu.

 

 

Uvarené zemiaky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Do malej misky nalejeme roztopené maslo, olej a zmesou potrieme zemiaky, posolíme, posypeme cesnakom a oreganom.

 

 

Zemiaky pečieme v predhriatej rúre 45 minút pri teplote 180°C.

Z mäsa odstránime alobal s papierom a pečieme ďalších 15-20 minút.

 

 

Zemiaky posypme strúhaným syrom a pečieme ešte 5-10 minút pri teplote 180°C.

Po upečení posypeme zemiaky kôprom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn