Nepečené koláče oslovia nielen ľudí, ktorí nemajú rúru.
Ľahký dezert s ovocím, ktorý som prvýkrát pripravoval toto leto, potešil moju rodinu natoľko, že na neho spomína dodnes.
Nemal som veľa času, ale aj tak dopadol fantasticky.
Vynikajúci recept na krémový dezert s ovocím z portálu smakosze.
Nie vždy mám chuť zapínať rúru.
Našťastie to nevyžaduje príprava tohto dezertu.
To je prípad ovocného dezertu, na ktorý som si dnes opäť spomenul.
Nielenže sa rýchlo pripravuje – samozrejme okrem čakacej fázy – ani suroviny nie sú vôbec drahé.
Táto sladká dobrota je u mojich blízkych taká obľúbená, že neprejde mesiac, aby som ju nepripravoval.
Na ovocný dezert potrebujeme:
2 balenia malinového želé
800 ml horúcej vody
600 g mrazených malín
500 g smotany na šľahanie
150-220 g piškót
55 g práškového cukru
15 g vanilkového cukru
12 g želatíny
Postup:
Na začiatku rozpustíme želé v 700 ml horúcej vody.
Necháme vychladnúť.
Na dno formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie naukladáme piškóty.
Po stranách vystelieme plastovým pásikom – zákusok bude vysoký.
Teraz spojíme želé s mrazenými malinami.
Rýchlo prenesieme do formy, lebo želé rýchlo stuhne.
Želatínu rozpustíme v 100 ml vriacej vody.
Mierne ochladíme.
Dobre vychladenú smotanu vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom.
Lyžicu krému pridáme do želatíny a premiešame.
Potom ju postupne prilievame do zvyšnej časti krému.
Nanesieme na ovocné želé a vrch zarovnáme.
Vrch ozdobíme podľa seba.
Dezert vložíme aspoň na 2-3 hodiny do chladničky.
Tip redakcie: dezert môžeme pripraviť aj z čerstvých malín.
Maliny pridáme do vychladnutého želé, aby sa neoparili.
Čas prípravy bude dlhší, ale dezert sa nám určite podarí.
Náš malinový dezert najlepšie chutí vychladený a servírovaným s čerstvo uvarenou kávou alebo čajom.
Pred servírovaním ho môžeme ozdobiť šľahačkou, pusinkami alebo mandľovými lupienkami.
Prajeme vám dobrú chuť!