plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moja rodina ma NONSTOP žiada o tento koláč: Na jeho prípravu nepotrebujete rúru!

Nepečené koláče oslovia nielen ľudí, ktorí nemajú rúru.

 

 

Ľahký dezert s ovocím, ktorý som prvýkrát pripravoval toto leto, potešil moju rodinu natoľko, že na neho spomína dodnes.

Nemal som veľa času, ale aj tak dopadol fantasticky.

Vynikajúci recept na krémový dezert s ovocím z portálu smakosze.

Nie vždy mám chuť zapínať rúru.

 

 

Našťastie to nevyžaduje príprava tohto dezertu.

To je prípad ovocného dezertu, na ktorý som si dnes opäť spomenul.

Nielenže sa rýchlo pripravuje – samozrejme okrem čakacej fázy – ani suroviny nie sú vôbec drahé.

Táto sladká dobrota je u mojich blízkych taká obľúbená, že neprejde mesiac, aby som ju nepripravoval.

 

 

Na ovocný dezert potrebujeme:

2 balenia malinového želé

800 ml horúcej vody

600 g mrazených malín

500 g smotany na šľahanie

 

 

150-220 g piškót

55 g práškového cukru

15 g vanilkového cukru

12 g želatíny

Postup:

Na začiatku rozpustíme želé v 700 ml horúcej vody.

Necháme vychladnúť.

Na dno formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie naukladáme piškóty.

 

 

Po stranách vystelieme plastovým pásikom – zákusok bude vysoký.

Teraz spojíme želé s mrazenými malinami.

Rýchlo prenesieme do formy, lebo želé rýchlo stuhne.

 

 

Želatínu rozpustíme v 100 ml vriacej vody.

Mierne ochladíme.

Dobre vychladenú smotanu vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom.

 

 

Lyžicu krému pridáme do želatíny a premiešame.

Potom ju postupne prilievame do zvyšnej časti krému.

Nanesieme na ovocné želé a vrch zarovnáme.

 

 

Vrch ozdobíme podľa seba.

Dezert vložíme aspoň na 2-3 hodiny do chladničky.

Tip redakcie: dezert môžeme pripraviť aj z čerstvých malín.

 

 

Maliny pridáme do vychladnutého želé, aby sa neoparili.

Čas prípravy bude dlhší, ale dezert sa nám určite podarí.

Náš malinový dezert najlepšie chutí vychladený a servírovaným s čerstvo uvarenou kávou alebo čajom.

 

 

Pred servírovaním ho môžeme ozdobiť šľahačkou, pusinkami alebo mandľovými lupienkami.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes