Moja finta na čistenie rúry: Pre všetkých, čo nenávidia drhnutie, toto len dajte do rúry a viac sa nestaráte!

166

Minule robila v rúre bravčový pekáč a paradajková omáčka mi oprskala celú rúru. Našťastie, už nepanikárim, pretože mám skvelý trik na čistenie – nie z mojej hlavy ale z netu :-). Nepoužívam čpavok ani iné smradľavé chémie, stačí vám obyčajný prášok do pečiva.

Potrebujeme:

150 ml studenej vody

2-3 bal. prášku do pečiva

Keramickú misu na pečenie

Trochu octu (dávam od oka)

Postup:

Všetko zmiešam v mise a jednoducho dám do rúry pri teplote 100 stupňov (ideálne dajte hneď po pečení, rúra vám nevychladne). Nechám asi 30-45 minút a potom len ľahko zotriem steny – zmes krásne všetko zmäkčí a ide to jedna radosť-bez drhnutia. Toto praktizujem, ak keď potrebujem vygruntovať celú kuchyňu pred Vianocami. Odporúčam!

Mirka J.

Témy:


Pridajte svoj komentár