plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moja babka vždy pripravovala túto bábovku len z TROCH ingrediencií: Nadýchaná dobrota!

Fantastický recept na najjemnejšiu bábovku z piškótového cesta.

Príprava tejto delikatesy je nenáročná a výsledkom budete šokovaní.

 

 

Jednoduchý recept na jemnú piškótovú bábovku z youtube kanála Nossa Cozinha.

Tento recept je oveľa ľahší, ako klasická bábovka z pšeničnej múky.

Nevyše, pripravíte ju jednoducho a doslova za minútku.

 

 

Potrebujeme:

5 vajec

1 šálku kryštálového cukru (200 g)

2 šálky kukuričného škrobu (240 g)

1 šálka = 240 ml

 

 

Postup:

Na začiatku oddelíme bielky od žĺtkov.

Do misky pridáme bielky.

Mixérom vyšľaháme krém.

 

 

Potom postupne po jednom pridávame žĺtky.

Mixérom zašľaháme.

Vyšľaháme hustý krém.

 

 

Počas šľahania postupne po troškách pridávame cukor.

Šľaháme asi 5 minút, kým nie je zmes ľahká a veľmi nadýchaná.

Do zmesi pridáme asi polovicu kukuričného škrobu.

 

 

Metličkou jemne miešame zdola nahor.

Pridáme zvyšok škrobu.

Vymiesime hladké cesto.

 

 

Formu na bábovku vymastíme margarínom.

Vysypeme kukuričným škrobom.

Nalejeme cesto.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Po upečení spravíme test špáradlom.

 

 

Upečenú bábovku vyberieme z formy.

Preložíme na tanier a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes