Náš najobľúbenejší chlebík z hrnca – je úplne jednoduchý a netreba ho vôbec miesiť. Chlebík najlepšie chutí v prvý deň po upečení, ale je taký jednoduchý, že ho môžete robiť, kedy vám len napadne.
Potrebujeme:
3 poháre hladkej múky T 650
1,5 pohára vlažnej vody
1/2 ČL sušeného droždia
1,5 ČL soli
drvená rasca alebo iné semienka
Postup:
Poznámka: Netreba sa báť, ak je cesto tekutejšie, chlebík sa krásne upečie aj tak, dokonca podľa mňa je ešte lepší.
Do misky dáme všetky suché potraviny, zamiešame, pridáme vodu a znovu zamiešame, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 12 hodín. Ja robím večer a ráno vyklopím na dosku trošku poprekladám do bochníku nechám hodinku nakysnúť. Medzitým rúru nechám rozohriať na 230 a na polhodinu dám liatinový hrniec do rúry vyhriať. Môže byť aj z jenského skla ale musí mať vrchnák.
Do horúceho hrnca alebo pekáča opatrne preložíme nakysnuté cesto na papieri na pečenie, zakryjeme a pečieme 30 minút.
Odkryjeme a pečieme ešte 20 minút, aby sa nám urobila krásna chrumkavá kôrka a je hotovo.Vyklopíme a trocha potrieme studenou vodou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)