plny-hrniec_transparent_negativ.png

Môj prvý domáci CHLEBÍK: Jednoduchý a RÝCHLY recept, ktorý zvládnu aj začiatočníci!

Najjednoduchší recept na domáci chlebík, ktorého prípravu zvládne úplne každý.

Príprava vám nezaberie veľa času a môžete si ho vychutnať napríklad na raňajky.

 

 

Úžasný recept na lahodný domáci chlieb z portálu kozossegireceptek.

Potrebujeme:

50 dkg hladkej múky

2 ČL soli

1 ČL kryštálového cukru

3 dcl vody

1 PL rastlinného oleja

2 dkg droždia

Postup:

 

 

Do misky pridáme vlažnú vodu.

Pridáme cukor a droždie.

Miešame, kým sa droždie nerozpustí.

 

 

Do ďalšej misky preosejeme múku.

Pridáme soľ, olej a kvások.

 

 

Zmes dobre rukou alebo strojom vymiesime.

Misu prekryjeme fóliou a utierkou.

Necháme kysnúť 1 hodinu.

 

 

Po nakysnutí cesto ešte raz vymiesime.

Vytvarujeme.

 

 

Cesto vložíme späť do misy, prekryjeme.

Necháme asi 20 minúť kysnúť.

 

 

Cesto prekrojíme na troch miestach.

Pokrievku hrnca vopred namočíme.

 

 

Hrniec vložíme do studenej rúry nastavenej na 230°C.

Takto pečieme 35 minút.

 

 

Potom zložíme pokrievku.

Potrieme vodou.

Pečieme odokryté 15-20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes