plny-hrniec_transparent_negativ.png

Môj obľúbený recept z jednoduchých ingrediencií a bez použitia rúry: Jedlo vhodné na večierky!

Pripravte si doma famóznu vysmážanú mäsovú roládu.

U nás je absolútnym hitom pri všetkých rodinných a sviatočných stretnutiach.

Geniálny recept na netradičnú roládu z youtube kanála noespaisparaviejas vk.

Potrebujeme:

500 g mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa

1 vajce

1 ČL sušeného cesnaku

1 ČL cibuľového prášku

1 ČL sušenej petržlenovej vňate

1 ČL mletej papriky

2 PL strúhanky

mleté čierne korenie

štipku soli

plátky goudy

jemnú salámu alebo mortadellu

mozzarellu

Na obalenie:

2 vajcia

5-6 PL strúhanky

petržlenovú vňať

4-5 PL múky

1 ČL cesnakového prášku

1 ČL údenej mletej papriky (pimentón)

Postup:

Do misky pridáme mleté mäso.

Ďalej pridáme vajce.

 

 

Potom pridáme cesnakový a cibuľový prášok, petržlenovú vňať, mletú papriku a strúhanku.

Nakoniec pridáme soľ, čierne korenie a rukou vymiesime.

 

 

Mäsovú hmotu preložíme na potravinársku fóliu a rukami vytvarujeme veľký štvorec.

Z kraja poukladáme plátky syra.

 

 

Pridáme vrstvu mortadelly.

Nakoniec posypeme strúhanou mozzarellou a zrolujeme.

 

 

Roládu vložíme na hodinu do mrazničky.

Do taniera pridáme strúhanku, petržlenovú vňať, cesnakový prášok, údenú papriku a všetko spolu premiešame.

 

 

Po vybratí z mrazničky nakrájame roládu na kolieska.

Potom rolky obalíme v múke, vo vajíčku a nakoniec v strúhankovej zmesi.

 

 

Na panvici rozohrejeme olej.

Vložíme rolky a smažíme ich na stredne silnom ohni z oboch strán do hneda.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes