plny-hrniec_transparent_negativ.png

Môj „DOBRÝ“ koláč na každý deň: Láme všetky rekordy v rýchlosti prípravy a VYNIKAJÚCEJ chuti!

Neskutočná tvarohová dobrota, ktorú máte hotovú raz-dva.

Koláčik je taký lahodný, že ho budete pripravovať párkrát do týždňa.

 

 

Fantastický recept z youtube kanála Ellenina kuchyňa na výnimočne jemný tvarohový koláč.

Potrebujeme:

Na cesto:

2 vajcia

100 g kryštálového cukru

štipku soli

1 ČL vanilkového cukru

4 PL kyslej smotany príp. jogurtu

500 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

200 g masla

Na plnku:

400 g tvarohu

2 vajcia

100 g kryštálového cukru

1 ČL vanilkového cukru

1,5 PL kukuričného škrobu

Na potretie: 

1 žĺtok

1 ČL mlieka

Postup:

Do misky pridáme vajcia, cukor, soľ, vanilkový cukor.

Metličkou dôkladne vymiešame.

Ďalej pridáme smotanu a dobre premiešame.

 

 

Do väčšej misky s múkou pridáme prášok do pečiva a lyžičkou premiešame.

Potom pridáme maslo, vidličkou.

Rukami zamiešame.

 

 

Nakoniec pridáme vajíčkovú zmes, špachtľou premiešame a rukami vymiesime cesto.

Cesto zabalíme do igelitového vrecka.

Vložíme na 20-30 minút do chladničky.

 

 

Do misky s tvarohom pridáme vajcia, cukor, vanilkový cukor, škrob.

Ručným mixérom rozšľaháme na riedky krém.

Cesto prekrojíme približne v jednej tretine.

 

 

Väčšiu časť cesta vložíme do formy vystlanej papierom na pečenie a roztiahneme ho po celej ploche.

Potom nalejme tvarohový krém a rovnomerne ho zarovnáme.

 

 

Druhú časť cesta rozvaľkáme a zúbkovaným krájačom nakrájame na tenšie pásy.

Cesto poukladáme na krém do tvaru mriežky a zahneme okraje (viď video).

 

 

Kraje koláča potrieme žĺtkom zmiešaným s mliekom.

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 35-40 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení posypeme koláč práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes