Niekedy je dosť náročné, vymyslieť opäť raz chutný obed alebo večeru. Preto dobrých receptov nie je nikdy dosť. Ak patríte k milovníkom mäsa, tento recept budete milovať.
Potrebujeme:
600 g bravčového karé alebo iného mäsa podľa chuti
3 – 4 cibule
1 l vývaru
2 bobkové listy
3 guľôčky nového korenia
2 ČL majoránky
1/2 ČL oregana
3 strúčiky cesnaku
1/2 pohára studenej vody
2 PL hladkej múky
2 ČL mletej červenej papriky
soľ, korenie podľa chuti
Postup:
Mäsko si nakrájame na plátky, osolíme z oboch strán a naklepeme tĺčikom na mäso. Do hrnca s vývarom vložíme 2 lístočky bobkového listu, nové korenie, nasypeme majoránku, oregano a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Medzitým si na teflonovej panvici sprudka opečieme plátky mäsa. Tie potom vložíme do hrnca s vývarom, pridáme prelisovaný cesnak a varíme kým nebude mäkké. Pridáme korenie podľa chuti. Plátky mäsa vyberieme z hrnca a poukladáme na tanier. V pohári si vymiešame vodu s múkou tak, aby v nej neboli hrudky a za stáleho miešania vlejeme do vývaru. Vmiešame mletú červenú papriku a plátky mäsa vrátime do takto pripravenej omáčky. Chvíľku povaríme a máme hotovo. Podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!