plny-hrniec_transparent_negativ.png

MŇAM! Prvé slovo ktoré poviete, keď ochutnáte toto výborné jedlo. Celá rodina si ho pochvaľuje.

Niekedy je dosť náročné, vymyslieť opäť raz chutný obed alebo večeru. Preto dobrých receptov nie je nikdy dosť. Ak patríte k milovníkom mäsa, tento recept budete milovať.

Potrebujeme:

600 g bravčového karé alebo iného mäsa podľa chuti

3 – 4 cibule

1 l vývaru

2 bobkové listy

3 guľôčky nového korenia

2 ČL majoránky

1/2 ČL oregana

3 strúčiky cesnaku

1/2 pohára studenej vody

2 PL hladkej múky

2 ČL mletej červenej papriky

soľ, korenie podľa chuti

Postup:

Mäsko si nakrájame na plátky, osolíme z oboch strán a naklepeme tĺčikom na mäso. Do hrnca s vývarom vložíme 2 lístočky bobkového listu, nové korenie, nasypeme majoránku, oregano a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Medzitým si na teflonovej panvici sprudka opečieme plátky mäsa. Tie potom vložíme do hrnca s vývarom, pridáme prelisovaný cesnak a varíme kým nebude mäkké. Pridáme korenie podľa chuti. Plátky mäsa vyberieme z hrnca a poukladáme na tanier. V pohári si vymiešame vodu s múkou tak, aby v nej neboli hrudky a za stáleho miešania vlejeme do vývaru. Vmiešame mletú červenú papriku a plátky mäsa vrátime do takto pripravenej omáčky. Chvíľku povaríme a máme hotovo. Podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

 

Najlepšie recepty na dnes