plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mliečny raňajkový koláč

Mäkučký koláč, ktorý sa skvele hodí na raňajky, ale samozrejme aj kedykoľvek inokedy počas dňa. Je skutočne skvelý a pripravíte ho za pár minút!

Mäkučký koláč, ktorý sa skvele hodí na raňajky, ale samozrejme aj kedykoľvek inokedy počas dňa. Je skutočne skvelý a pripravíte ho za pár minút!

Potrebujeme:

8 vajec

8 kopcovitých lyžíc krupice

8 kopcovitých lyžíc hladkej múky

8 lyžíc kryštálového cukru

1,2 l mlieka

Cukor podľa chuti

2 bal. vanilkového cukru

Postup:

Vajcia izbovej teploty rozdelíme na bielky a žĺtky. Múku zmiešame s krupicou. Z bielkov ušľaháme sneh. Do bielkovej hmoty postupne za stáleho miešania pridávame 1 žĺtko, 1 lyžicu cukru a ďalší žĺtok, ďalšiu lyžicu cukru, až kým neminieme všetky žĺtky a cukor. Výsledná hmota by mala byť pevná a krémová. Nakoniec do hmoty postupne vmieša zmes múky a krupice.

Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do formy navrstvíme cesto, uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200 stupňov 30-35 minút.

Ne horúci koláč nalejeme vychladené mlieko zmiešame s vanilkovým cukrom (prípadne aj obyčajným cukrom) a potom vložíme koláč na ďalších 15 minút do rúry do vrchnej časti.

Potom koláčik vyberieme, necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes