plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto si deti zamilujú: Mliečny penový dezert „Pribináčik“ s bleskovou prípravou!

Skvelý dezert nielen pre deti, ktorý pripomína obľúbeného mliečneho Pribináčika. Je vynikajúci, lahodný a nenáročný na prípravu. Moje deti ho tiež volajú „teplá zmrzlina“ pretože chuťou naozaj pripomína smotanovú pochúťku.Vyskúšajte túto dobrotu aj vy! :-)

Skvelý dezert nielen pre deti, ktorý pripomína obľúbeného mliečneho Pribináčika. Je vynikajúci, lahodný a nenáročný na prípravu. Moje deti ho tiež volajú „teplá zmrzlina“ pretože chuťou naozaj pripomína smotanovú pochúťku.Vyskúšajte túto dobrotu aj vy! :-)

Potrebujeme:

500 ml bieleho jogurtu

175 g  kyslej smotany

1 lyžicu želatíny v prášku

2 lyžice studenej vody

50 g práškového cukru

½ bal. vanilkového cukru

Postup:

Želatínu necháme napučať vo vode a potom rozpustíme zahrievaním na miernom plameni (nevaríme). Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

Jogurt zmiešame s kyslou smotanou a oboma druhmi cukru. Šľaháme po dobu približne 3 minút.

Do hmoty postupne vlejeme za stáleho šľahania aj vychladnutú želatínu a šľaháme ešte 3 minúty.

Hmotu navrstvíme do dezertných pohárov a vložíme na 2-4 hodiny do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes