Jemný mliečny krém do všetkých zákuskov a koláčov: Za pár centov máte náplň do dezertov ako od profi cukrára!

998

Veľmi často je to práve krém, ktorý hrá v koláčoch a zákuskoch hlavnú rolu. Dnes vám ponúkame recept zo stránky skarbnychka-retseptiv na dokonalý krém, ktorý je ideálny pre akýkoľvek studený dezert, zákusok aj koláč. 

Potrebujeme:

mlieko – 250 ml;

cukor kr. – 100 g;

maslo – 200 g;

múka hladká – 2,5 lyžice;

vanilkový cukor podľa chuti.

Postup:

Mlieko vymiešame s múkou a metličkou alebo mixérom vymiešame na nízkych otáčkach do hladka.

Hmotu dáme na sporák a za stáleho miešania do zhustnutia uvaríme krém na strednom ohni.

Pridajte vanilín podľa chuti, premiešajte.

Stiahneme z plameňa, prikryte a za občasného miešania nechajte 40 minút odstáť.

Zmäknuté maslo vyšľahajte do peny a po častiach pridajte do krému, ktorý vyšľahajte do vzdušnej a homogénnej hmoty.

Tip: na základe tohto krému si môžete pripraviť aj čokoládový krém pridaním 1 – 2 polievkových lyžíc kakaa. 

Ak máte radi krémovejšiu chuť, pridajte mascarpone alebo kyslú smotanu. Aj do tohto krému môžete pridať rôzne prísady: kúsky čokolády, orechy, ovocie. Krém perfektne drží tvar, takže ho možno použiť do rožkov, koláčov, pečiva a iných dezertov.

Témy:


Pridajte svoj komentár