plny-hrniec_transparent_negativ.png

Žemle už nekupujem: Nadýchané mliečne žemle neuveriteľne ľahké na prípravu!

Nadýchané jemné domáce žemle rýchle a jednoduché na prípravu.

Stačí vám len pár ingrediencií a výsledok vás natoľko uchváti, že pečivo v obchode prestanete kupovať.

 

 

Výborný recept na jemné domáce žemle z youtube kanála Uradi Sama- Ideje za kreativce.

Potrebujeme:

450 g hladkej múky

100 g masla

1 vajce

1 ČL soli

1 PL kryštálového cukru

2 ČL instantného droždia

240 ml mlieka

Postup:

Do hlbokej misy nasypeme múku.

Zalejeme vlažným mliekom.

 

 

Pridáme sušené droždie.

Ďalej pridáme soľ, cukor, vajce a zamiešame.

 

 

Pridáme zmäknuté maslo.

Rukou vymiesime cesto.

 

 

Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a dôkladne vymiesime.

Vložíme ho do taniera, prekryjeme fóliou a necháme nakysnúť.

 

 

Potom cesto vyložíme na pomúčenú podložku a miesime 5 minút.

Roztiahneme ho, rozdelíme na 15 častí a ušúľame guľky.

 

 

Žemle naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Prekryjeme fóliou a necháme odpočívať, kým sa nám nezohreje rúra.

 

 

Cesto potrieme mliekom.

Plech vložíme do rúry zohriatej na 180°C a pečieme asi 25 minút.

 

 

Horúce žemle nakoniec potrieme maslom.

Necháme ich vychladnúť a môžeme servírovať.

 

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes