Deti ju milujú a nám dospelákom sa pri pohľade na túto tortu tiež zbiehajú slinky. Je plná mliečno-tvarohového krému a sladkého ovocia. Navyše neobsahuje žiaden pridaný cukor a preto si na nej môžete pochutnávať bez výčitiek.
Potrebujeme:
700 g tvarohu
1 šálku hrozienok
4-5 lyžíc medu (prípadne podľa chuti)
1 šálku kyslej smotany
40 g želatíny
2 a 1/2 šálky mlieka
1 lyžičku vanilkového extraktu
2 ks mandariniek
2 ks kiwi
Kondenzovaný ananás a broskyne
Postup:
Hrozienka zalejeme vriacou vodou. Necháme zaliate 15-20 minút a potom scedíme.
Želatínu zalejeme mliekom a necháme napučať. Potom zahrievaním rozpustíme (nevaríme). Želatínovo-mliečnu zmes zložíme z plameňa a primiešame do nej zvyšné mlieko.
V inej miske zmiešame med, tvaroh, smotanu, vanilku a hrozienka. Následne primiešame želatínovo-mliečnu zmes a dobre premiešame (môžeme použiť ručný šľahač).
Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie. Na dno uložíme plátky mandariniek a zalejeme 1/3 tvarohovo-mliečnej zmesi. Pokračujeme vrstvou broskýň a ananásu. Opäť navrstvíme krém a takto pokračujeme kým neminieme všetky ingrediencie. Vrchnú časť môžeme ozdobiť kivi a zvyšným ovocím.
Vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk